Valeriu Munteanu, despre tragedia de la Sângerei: Vânătoarea era ilegală. Altfel, vânătorii ar fi descărcat armele încă în stufărie

Fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu crede că vânătoarea din această dimineață în care a decedat o persoană a fost ilegală. Munteanu afirmă că a urmărit cu atenție declarațiile șefului Direcției Generale Securitate Publică a IGP, Marin Maxian și spune că există mai multe erori primare de interpretare a legii, care dacă vor fi luate ca bază, aprecierea cazului va fi una incorectă.

Valeriu Munteanu, despre tragedia de la Sângerei: Vânătoarea era ilegală. Altfel, vânătorii ar fi descărcat armele încă în stufărie
(Foto: )

Valeriu Munteanu se întreabă cum a fost posibil ca vânătorii să urce cu armele în mașină, iar unica explicație este că, cei patru bărbați în niciun caz nu ar fi urmărit să încheie partida de vânătoare, dar să o continue împușcând din mers, ceea ce s-ar practica pe larg în Moldova. 

"Orice inspector de mediu și vânător știu mult-prea-bine că depistarea vânătorului cu arma încărcată în unitatea de transport este calificată drept încălcare a regulilor de vânătoare. Conform punctului 35 coroborat cu punctul 36 al aceleiași Anexe la Legea Regnului Animal, această acțiune este calificată drept braconaj, deci vânătorii de la Sângerei au realizat astăzi o acțiune de braonaj și această acțiune trebuie calificată în această cheie", afirmă fostul ministru. 

Pub

"Deci vânătoarea era ilegală. Altfel, vânătorii ar fi descărcat armele încă în stufărie", încheie comentariul Valeriu Munteanu. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub