(update) Protest în Italia, în contextul vizitei lui Igor Dodon. Președintele s-a întâlnit azi cu o parte a diasporei la o biserică din Roma

(update) Președintele s-a întâlnit cu o parte din diapora din Italia, la Biserica Russa Sfinta Ecaterina via del Lago Terrione, însă potrivit Cristinei Pruteanu "dialog nu a fost. Am avut dialog cu câțiva reprezentanți ai cabinetului președinției. Aceleași întrebări, aceleași răspunsuri". Într-un live pe facebook, moldoveanca a  spus că majoritatea celor care l-au întâmpinat pe Igor Dodon erau din diaspora rusă și ucraineană și nu cea moldovenească. Reprezentanți ai diasporei din Moldova protestează azi în continuare în piața republicii din Roma, nemulțumiți că președintele nu s-a prezentat ieri la întâlnirea care ar fi fost preconizată.

(update) Protest în Italia, în contextul vizitei lui Igor Dodon. Președintele s-a întâlnit azi cu o parte a diasporei la o biserică din Roma
(Foto: facebook/ Adoptă un vot)

Președintele Igor Dodon, care se află într-o vizită de lucru în Italia, ar fi trebuit să se întâlnească ieri la Roma, la Pallazo Grassi cu reprezentanți ai diasporei, potrivit Cristinei Pruteanu, activistă și moldoveancă stabilită în Italia. Președintele însă nu a venit, iar diaspora nu ar fi fost anunțată despre anularea întâlnirii.

Oamenii, ieșiți în stradă cu afișe și steagul Republicii Moldova, scandau "Să se audă în Coloseu, Dodon nu este președintele meu".

Pub

"Desigur, indignarea noastră este foarte mare. Vă dați seama, este ceva de nedescris", mai spunea Cristina Pruteanu.

Azi, 5 noiembrie, ar urma să aibă loc o slujbă specială la Biserica ortodoxa Russa Sfinta Ecaterina via del Lago Terrione, în contextul venirii lui Igor Dodon. Moldoveanca Cristina Pruteanu spune însă că nu știe dacă li se va permite accesul și dacă vor avea ocazia să se întâlnească cu președintele.

Video de la protest poate fi urmărit aici

Ieri, Igor Dodon, împreună cu familia și lideri socialiști, s-a întâlnit cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Menționăm că, șeful statului Igor Dodon se află într-o vizită de lucru în Italia în perioada 4-6 noiembrie. În cadrul acesteia, este preconizată întrevederea cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, cu reprezentanții cercurilor de afaceri italieni, dar și cu diaspora moldovenească de la Roma.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub