Citește toate știrile la acest subiect

(update) Lupta cu zăpada: Peste 100 de pompieri și militari din sudul țării intervin în ajutorul oamenilor

(update 15:36) Pompierii din sudul țării continuă lucrările de lichidare a consecințelor ninsorii. Zeci de salvatori și pompieri din raionul Cahul, precum și 100 de militari din cadrul Brigăzii 3 Unitatea Infanterie Motorizată „Dacia” intervin în ajutorul oamenilor.

(update) Lupta cu zăpada: Peste 100 de pompieri și militari din sudul țării intervin în ajutorul oamenilor
(Foto: dse.md)

Grupați în 10 echipe, de dimineață pompierii efectuează lucrări de înlăturare a arborilor doborâți de furtună peste casele sau în curțile oamenilor din orașul Cahul.

Mai mult, în seara zilei de ieri, tot în sudul țării, salvatorii au acționat pentru tractarea și evacuarea persoanelor, inclusive minori, care rămăseseră blocați în apropiere de satul Vâlcele, raionul Cantemir.

Pub

Tot intervenții de deblocare și tractare au fost raportate ca fiind efectuate în raionul Ungheni. Intervențiile vor continua în toate zonele afectate, până la lichidarea totală a consecințelor situației excepționale. 

(update 12:12) În capitală toate liniile de troleibuz și-au reluat activitatea, cu excepția nr. 3. În același timp, linia de troleibuz nr. 4, nr. 10, nr. 24, nr. 2 şi nr. 13 circulă pe trasee modificate, iar itinerarele nr. 10 şi nr. 24, au fost scurtate până la str. 31 august 1989 (Teatrul „Licurici"). 

Parcul Urban de Autobuze activează în regim obișnuit. De asemenea, fost restabilită circulația autobuzelor pe toate rutele urbane şi suburbane, iar la linie au fost emise toate unitățile de transport conform graficului.

Pe parcursul nopții, ÎM Regia „Exdrupo" a intervenit la curățarea mecanizată a străzilor, a căilor de acces în curțile blocurilor de locuință și spre suburbii cu 52 de unități de transport. De asemenea, s-a acționat la desfundarea şi curățarea gurilor de canalizare pluvială. La moment, 2 unități de tehnică specializată sunt blocate la intrarea în satul Cheltuitor.

De dimineaţă, ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" acţionează la evacuarea copacilor doborâți şi a crengilor rupte, pe străzi şi în interiorul curţilor blocurilor de locuinţă, cu 450 de muncitori şi 37 de unităţi de transport. 

În teren acţionează, de asemenea, şi echipele de intervenţie din cadrul ÎM „Lumteh", ale GAS Natural Fenosa, ale preturilor de sector, întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ şi întreprinderilor pentru servicii locative (circa 500 de persoane). 

Pe această cale, facem repetat apel către cetăţeni să se implice, în măsura posibilităţilor, la lichidarea consecinţelor intemperiei. În mod prioritar, să elibereze căile de acces de crengi. 

Pe întreg teritoriul municipiului Chişinău se acţionează în continuare, pentru lichidarea consecinţelor ninsorii.  

(update 09:51) În cazul în care sunteți blocați pe traseu sau sunteți în situații dificile, Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a lansat o linie verde.

Cetățenii pot apela la numărul 022-78-50-32, dar și de urgență telefoanele de urgență 901 și 902 pentru a cere ajutor.

Operatorii vor prelua apelurile iar celula de criză va lua decizii și distribui forțele și mijloacele. 

(update 09:24) La această oră rămân parțial blocate mai multe drumuri naționale și raionale. Astfel, traseele  G132  R35- Baimaclia - Taraclia de Salcie - R32 (s. Baimaclia și s. Taraclia de Salcie) și G120  R26 –Ucrainca-frontiera cu Ucraina, rămân blocate și până acum.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor spune că până la ora 23:00, a fost redeschisă porțiunea de drum pe M3 Chișinău – Comrat- Giurgiulești-  Frontieră cu România, între localitățile Ciumai, și Burlăceni. Echipele mobile ale SA Drumuri –Căușeni efectuează lucrări de deszăpezire pe sectorul drumului regional G116  R30 Stefan Vodă – Alava – Săiți – G117.

În capitală toate străzile au fost deblocate. Pe parcursul nopţii mai multe echipe de pompieri au curăţit drumurile. 

(09:00) În jur de 415 localități din 16 raioane rămân și până la această oră fără energie electrică. La lucrările de restabilire sunt antrenate echipe de restabilire din cadrul Gas Natural Union Fenosa cu 23 de echipe de intervenție.

Astfel, fără electricitate sunt 13 localități din municipiul Chișinău, UTA Găgăuzia (30), Criuleni (12), Strășeni (13), Orhei (9), Ialoveni (26), Ștefan Vodă (22), Hâncești (28), Cantemir (41), Taraclia (30), Cimișlia (31), Leova (38), Căușeni (39), Anenii Noi (31), Cahul (25), Telenești – (4), Călărași – (6), Nisporeni – (17). 

Compania va continua lucrările de repunere curentului electric mobilizând toate resursele disponibile pe parcursul zilei de astăzi și a următoarelor zile, până la lichidarea definitivă a tuturor incidentelor de furnizare a energiei electrice. 
 
Gas Natural Fenosa în Moldova roagă consumatorii să manifeste răbdare și înțelegere a acestei situații deosebit de complicate şi îi asigură că depune eforturi susţinute pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub