Citește toate știrile la acest subiect

(update) INP prezintă situația din țară: 33 de trasee naționale și 183 de localități sunt blocate la această oră

(update 13:40) INP atenţionează că circulaţia pe drumurile de la ieşire şi intrare în toate raioanele din ţară este interzisă de inspectorii de patrulare pentru siguranţa oamenilor de a nu fi blocaţi în nămeţi sau alte situaţii de criză. De asemenea, în ţară sunt blocate 33 trasee naţionale şi 183 de localităţi, iar pe dumurile naţionale este interzisă deplasarea transportului de mare tonaj.

(update) INP prezintă situația din țară: 33 de trasee naționale și 183 de localități sunt blocate la această oră
(Foto: INP)

Oamenii sunt rugaţi să evite deplasarea pe cât e posibil atât cu maşinile, cât şi pe jos pentru siguranţa Dumneavoastră, cu detalii ulterioare revenim.

De când a început viscolul şi până în prezent peste 177 de unităţi de transport au fost deteriorate de arbori, iar din 102 vehicule au ramas blocate în nămeți. Totodată, au fost înregistrare 166 de derapări și accidente rutiere, soldate cu 2 persoane traumate, iar 2 accidente cu implicarea unităților de transportare a călătorilor din raioanele Sîngerei și Șoldănești.

Pub

Pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost antrenați în activități de asigurare a securității circulației rutiere şi a ordinii publice 1701 de inspector de patrulare şi angajați ai Inspectoratelor de poliție teritoriale şi 215 echipe mobile.

În atenţia şoferilor: Dacă totuşi aţi pornit la drum, nu circulați prin zone afectate de zăpadă. Inspectoratul Naţional de Patrulare vă recomandă să nu staţionați sau să opriți pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire. În cazul unui blocaj în trafic, pentru a evita riscul înzăpezirii în câmp, nu continuaţi deplasarea şi alegeţi să vă retrageţi în localităţi, acolo unde puteţi găsi adăpost. Dar cel mai sigur e să nu porniți la drum!

(ora 10:52) Angajații Inspectoratului Național de Patrulare activează în regim sporit întru acordarea ajutorului cetățenilor. 
Pentru a evita situațiile de risc, înzăpezire, blocare, îngheț, inspectorii de patrulare solicită tuturor cetățenilor să nu pornească la drum. 
Există trasee blocate la: Anenii Noi, Hâncești, Comrat, Ceadâr Lunga, Strășeni, Leova.

Actualmente, peste 500 de inspectori de patrulare din toată țara se află la menținerea ordinii publice și circulației rutiere.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10 accidente rutiere cu 11 persoane traumate și 129 de accidente cu pagube materiale, 164 de mașini deteriorate și 7 persoane traumatizate.

În municipiul Chișinău se circulă cu dificultate, în sectorul Buiucani nu circulă transportul public din cauza ruperii cablurilor electrice. 
Anenii Noi, satul Chetrosu a căzut un copac blocând drumul Mereni – Maximovca.

Pe teritoriul raionului Căușeni, ninge şi bate vântul, cad precipitații sub formă de ninsoare, pe suprafața solului s-a format un strat de zăpadă de circa 30 cm, iar pe alocuri se ridică până la 2 m. Este polei pe toate suprafețele de conducte electrice, telefonice și arbori, sub greutatea cărora se deteriorează și cad la sol. Din această cauză 90 % dintre localități sunt fără lumină.

La Cahul, ninge şi bate vântul, cad precipitații sub formă de ninsoare, pe suprafața solului s-a format un strat de zăpadă de 30 cm, pe alocuri zăpadă este spulberată și stratul poate ajunge și la 2 metri.

Orașele Cahul și Taraclia sunt blocate din cauza copacilor căzuți sub presiunea zăpezii și nu poate circula autospeciala pentru deszăpezirea drumului.

Actualmente se efectuează lucrări pentru evacuarea copacilor la Cahul - Vulcănești pe porțiunea traseului dintre satele Lebedenco și Pelinei sunt copaci căzuți sub presiunea zăpezii și nu este posibilă circulația autospecialei pentru deszăpezire. La moment se efectuează lucrări pentru evacuarea copacilor de pe traseu. La Cahul - Giurgiulești se circulă cu dificultate.

Localitățile Slobozia Mare - Vulcănești sunt blocate din cauza stratului de zăpadă care spulberându-se, s-a așternut pe alocuri de 2 m. La moment se efectuează lucrări de deszăpezire. La Taraclia, ninge şi bate vântul, cad precipitații sub formă de ninsoare. Orașul Taraclia și satul Valea Perjei sunt fără lumină. La Ceadâr Lunga-Taraclia traseul este blocat. La Ștefan Vodă se circulă cu dificultate pe întreg teritoriu raional. Rămân blocate drumurile de acces spre satul Ermoclia, Feşteliţa – Marianca de Jos, Ștefan Vodă – Ștefănești – Volintiri – Alava, spre satul Copceac, spre satul Crocmaz, satul Căplani, drumuri regionale Răscăieți – Hlinaia, Ștefan Vodă – Alava – Săiți.

Pe teritoriul Zonei de Nord pe alocuri ninge slab, pe trasee se circulă fără impedimente, fluxul de transport este minim, serviciile specializate SA Drumuri sunt anunțate şi pregătite de a interveni în caz de necesitate: m. Bălţi – ninge slab; r. Drochia, ninge slab; r. Râșcani, ninge slab; r. Dondușeni, ninge slab; r. Sângerei – ninge slab r. Glodeni – ninge slab; r. Fălești – ninge slab; r. Briceni, Edineț și Ocnișa – fără precipitații r. Soroca –fără precipitații r. Floreşti – ninge slab.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub