(update) Noi detalii de la CNA în cazul fraudelor de la ASEM: Doi profesori, în arest la domiciliu

(update 17:32) Potrivit CNA, magistrații de la judecătoria Chișinău, sediul Buiucani au hotărât în cazul fraudelor de la ASEM, ca trei persoane intermediare vor fi în arest preventiv timp de 30 de zile, doi profesori în arest la domiciliu pentru 30 de zile și un profesor va fi în control judiciar pentru 30 de zile.

(update 14:00) Până la moment, patru dintre suspecți și-au aflat măsura preventivă a mandatului de arestare pentru 30 de zile. 

„Presupunem că persoanele activau în cadrul unui grup criminal organizat. Este relevant că din sumele percepute de la studenți, aceștia își rețineau careva mijloace bănești ce nu li se cuveneau. Schema a durat un timp îndelungat, iar urmărirea penală este la etapa incipientă. Urmează să stabilim tot cercul de complici. Potrivit datelor aceștia ridicau de la șase sute până la o mie de lei pentru examene, câte două mii de lei pentru dosarul de paractică și peste 550 de euro pentru susținerea tezei de licență”, a declarat procurorul Mariana Botezatu.

Totodată aceasta a menționat că unii suspecți conlucrează cu organul de urmărire penală, iar alții nu. Acesta a mai precizat că există temeiuri pentru arestul preventiv al suspecților pentru că există riscuri prevăzute în Codul de Procedură Penală.

(update 13:47) 30 de zile de arest preventiv pentru un alt suspect în cazul fraudelor de la ASEM.(update 13:21) Avocatul unui suspect a delarat că mediatizarea procesului penal împiedică elucidarea cazului.

(update 12:52) 30 de zile de arest preventiv pentru al treilea suspect. Ședința s-a desfășurat în lipsa suspectului.

(update 12:35) Un alt suspect în cazul fraudelor de la ASEM a ieșit din sala de ședință. Acesta a refuzat să dea declarații jurnaliștilor, motivând că nu este vinovată.

(Update 11:55) Una dintre profesoare a fost plasată sub control judiciar pentru 30 de zile și a fost eliberată în sala de ședințe. După ce a fost citită sentința, suspecta a ieșit din sală supărată și și-a acoperit fața cu vesta. Mai mult, o persoană din anturajul său a încercat să împiedice jurnaliștii să filmeze.

Avocatul Silviu Burlacu a declarat presei că asupra clientuei  sale  nu au fost găsite sume bănești. 

(ora 11:40)Ședință de judecată în dosarul fraudelor de la ASEM în cadrul căruia procurorii cer mandat de arestare preventiv pentru cele șase persoane.

În aceste momente se desfășoare ședința în care procurorii cer mandat de arestare preventiv pentru cele șase persoane cercetate în dosarul fraudelor de la ASEM.

Ședintele au loc la Judecătoria Buiucani, la următoarele ore:

- 10:20

- 11:30

- 12:00

- 12:30

- 14:15

- 14:45

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.