(update) Încă trei localități au semnat simbolic Declarația de Unire cu România

(update) Consilierii locali și din localitatea Tîrșiței, r-n Telenești au votat astăzi o declarație de Unire cu România. Este a 17-a localitate din Republica Moldova.

(ora 11:50)Numărul primăriilor care au semnat Declarația de UNIRE cu România, a ajuns la 16. Asta după ce alte două au semnat, este vorba despre comuna Codreanca din Strășeni și satul Floreni, Anenii Noi.

(update) Încă trei localități au semnat simbolic Declarația de Unire cu România

„Ziua de 9 februarie 2018 va intra în istoria comunei Codreanca din Strășeni. Consilierii locali, alături de primarul Cleopatra Cobzac, dar și mai mulți cetățeni din comună au votat și au semnat Declarația de Unire cu țara-mamă România”, se arată în declarația semnată.

Pub

De asemenea, și fostul primar de Floreni, liberalul Valeriu Munteanu, a anunțat pe o rețea de socializare: „Ieri, 8 februarie, și satul Floreni, localitatea în care m-am născut și locuiesc a marcat, printr-o decizie cu o puternică încărcătură simbolică, năzuința de secole a românilor din dreapta Nistrului, de Unire grabnică și pentru vecie a Basarabiei cu România.(...) Această hotărâre simbolică dar plină de determinare, a fost luată într-o concurență politică acerbă, dar sănătoasă, cu o decizie de inspirație imperialistă, ce bântuie, fără succes și în localitatea noastră.”

Amintim că până acum alte 14 localități din țară au semnat astfel de declarații de UNIRE.

Totodată, de cealaltă parte, în peste 50 de primării s-a semnat declarații pro-statalitate și anti-unire. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub