Unioniștii: MAI va asigura buna desfășurare a Marșului

Membrii Platformei Civice „Acțiunea 2012” anunță că au primit asigurări de la reprezentanții MAI precum că ultimii vor întreprinde toate măsurile necesare pentru buna desfășurare a Marșului Unioniștilor, programat pentru duminică, informează UNIMEDIA cu referire la un comunicat al instituției de resort. 

Întâlnirea a avut loc ca urmare a unei scrisori adresate Primarului general al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, în care MAI menționează faptul că „forțele politice și asociațiile obștești care vor contramanifesta fac declarații în care sunt camuflate incitări la vrajbă și dezbinare națională, fapt care nu poate fi trecut cu vederea".
Unioniștii: MAI va asigura buna desfășurare a Marșului
Manifestația de la Bălți, 5 august (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Colaboratorii de poliție au declarat că nu doresc să se repete scenariile de la Cahul și Bălți, atunci când s-au iscat confruntări soldate cu victime. La rândul lor, membrii „Acțiunii 2012” au spus că sunt adepți ai non-violenței, respectă legea și vor evita cu orice preț apariția anumitor conflicte.

Marșul celor aproximativ 10.000 de unioniști este programat pentru duminică, 16 septembrie, cu începere de la ora 14.00.

UNIMEDIA amintește că, ieri, premierul Filat, primarul de Chișinău Chirtoacă, dar și liderul PL, Mihai Ghimpu, au recomandat unioniștilor să anuleze sau să amâne manifestația din 16 septembrie.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub