Ungaria este mai aproape ca niciodată de Moscova de la Căderea Zidului Berlinului și până în prezent

Dintre toți liderii statelor UE și NATO, premierul Ungariei, Viktor Orban, este mai mai mare susținător lui Vladimir Putin. Concluzia apare într-un raport întocmit de către Comisia pentru Relații Externe a Senatului american. În aceeași analiză se precizează că una dintre vulnerabilitățile statelor europene în fața Rusiei este corupția.

Ungaria este mai aproape ca niciodată de Moscova de la Căderea Zidului Berlinului și până în prezent
(Foto: EPA)

În raportul de 206 pagini, realizat de către senatorii americani, și intitulat ,,Asaltul asimetric al lui Putin asupra democrației din Rusia și din Europa: Implicații pentru securitatea Națională a Statelor Unite”, premierul ungar are un rol special.

,,În interiorul UE și al NATO, premierul Orban este, poate, cel care îl susține cel mai mult pe Vladimir Putin, stilul de conducere al acestuia și viziunea despre lume. Platforma partidului său, Fidesz, include o abordare de politică externă bazată pe acomodarea relației cu Moscova”, arată analiza, informează libertatea.ro

Pub

,,Lipsa transparenței în procesul politic a permis și o creștere a corupției, o altă fereastră pe care Rusia o poate exploata”, mai arată raportul Comisiei pentru Relații Externe a Senatului SUA.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub