Un senator român propune încheierea unui contract cu Republica Moldova, care să furnizeze forță de muncă în România

România are o mare problemă legată de lipsa forței de muncă, iar soluția ar putea fi un parteneriat cu Republica Moldova pentru a aduce oameni să lucreze în țara vecină, a declarat senatorul PSD Eugen Teodorovici, relatează agerpres.ro.

Un senator român propune încheierea unui contract cu Republica Moldova, care să furnizeze forță de muncă în România
(Foto: rador.ro)

"I-am propus domnului premier, atunci când eram consilier onorific — în țara asta nu poți nici măcar benevol să lucrezi, eram consilier onorific, benevol — în ceea ce privește forța de muncă, i-am spus primului ministru să încheie, așa cum Polonia încheie cu Ucraina un acord bilateral, în baza căruia două milioane de oameni din Ucraina vin să lucreze în Polonia. De ce nu facem și noi asta cu Moldova, spre exemplu?", a declarat Teodorovici în cadrul evenimentului "Topul Național al Firmelor Private din România".

La același eveniment, ambasadorul SUA Hans Klemm a spus că este îngrijorător că Republica Moldova este înaintea României în ceea ce privește climatul de business, într-un top al Băncii Mondiale: "Nu mă îngrijorează că Moldova a crescut peste România, mă îngrijorează ce se întâmplă în România", relatează agerpres.ro.

Pub

"România poate aduce în trei ani 23 de miliarde de euro, adică toți banii europeni, numai că, din păcate, piața nu poate să susțină o astfel de infuzie de bani europeni, pentru că nu mai este forță de muncă, materia primă dispare, pentru că dispar cei care produc. Dar România poate, printr-o schimbare simplă de abordare. Banul european este o sursă sigură", a mai spus senatorul social-democrat.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub