Un ministru român acuzat de legături cu un oligarh moldovean, cercetat pentru fapte de corupție! Românul l-a ajutat cu bani

Ministrul pentru Mediul de Afaceri din Guvernul Tudose, Ilan Laufer, tânărul care a ajuns ministru la câţiva ani după ce a pozat la bustul gol pentru o revista glossy, l-a împrumutat „în nume pesonal” pe un anume Alexandru Pincevskii cu suma de 61.000 euro.

Potrivit stirilekanald.ro, informaţia apare în declaraţia de avere a Ministrului pentru IMM-uri. Cu o avere evaluată în 2010 la 100 milioane euro, Pincevschii a fost mult timp considerat al patrulea cel mai bogat moldovean.

Un ministru român acuzat de legături cu un oligarh moldovean, cercetat pentru fapte de corupție! Românul l-a ajutat cu bani
(Foto: stirilekanald.ro)

Relaţia de prietenie dintre Pincevschii şi Laufer este recunoscută la Chişinău, unde s-a scris că cei doi ar fi făcut afaceri împreună. Ilan Laufer a fost numit, în anul 2012, vice-preşedinte al holdingului „ELITA 5 Group” cu sediul la Chişinău, deţinut de milionarul moldovean Alexandru Pincevschi.

Din anul 2013, Ilan Laufer a ales să muncească în folosul public al românilor. Şi astfel, în perioada 2013-2014, Laufer a ocupat postul de consilier personal al ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism

Pub

UNIMEDIA reamintește că pe 25 aprilie, Alexandru Pincevschi a fost reținut de CNA, după care a stat 25 de zile în izolator, iar la 5 mai a fost plasat în arest la domiciliu.

Alexandru Pincevschi este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Republica Moldova, care este şi preşedinte al Asociaţiei Organizaţiilor şi Comunităţilor Evreieşti din Moldova.

În 2010, publicaţia economică ucraineană Delo, citată de mold-street.com, a estimat averea lui Alexandru Pincevschi la circa 100 milioane de dolari, el fiind considerat al patrulea cel mai bogat moldovean după Anatol Stati, Vladimir Plahotniuc şi Nicolae Ciornîi.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub