Citește toate știrile la acest subiect

Un judecător „raider” își așteaptă sentința. Riscă patru ani de închisoare

(Update) Pronunţarea sentinţei în cazul magistratului Nogai a fost amânată pentru 25 aprilie.

Judecătorul Curţii de Apel Bender, Nicolae Nogai, care a a legalizat în anul 2011 înstrăinarea frauduloasă a acţiunilor Moldova-Agroindbank, va compărea astăzi, 9 aprilie, în fața instanței de judecată din raionul Căuşeni pentru a-și afla sentința, relatează UNIMEDIA.

Judecătorul este învinuit în baza art.307 alin.(2) Cod penal – pronunţarea unei hotărîri contrare legii soldată cu urmări grave. 

Un judecător „raider” își așteaptă sentința. Riscă patru ani de închisoare
Nicolae Nogai (Foto: adevarul.ro)

Potrivit probelor acumulate şi administrate de procurori pe caz, respectivul magistrat a legalizat decizia arbitrajului ad-hoc din Sankt Petersburg privind înstrăinarea mai multor pachete de acţiuni ale BC „Moldova Agroindbank” SA.

În cadrul susţinerilor verbale, Procuratura Anticorupţie a solicitat condamnarea magistratului la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani.

Pub

La demersul Procurorului General, judecătorul a fost suspendat provizoriu din funcţie de către Consiliul Superior al Magistraturii.

UNIMEDIA precizează că Nicolae Nogai este acuzat că ar fi emis o decizie ilegală prin care a legalizat înstrăinarea mai multor pachete de acţiuni ale MAIB, prin intermediul unor firme off-shore. Magistratul a legalizat decizia arbitrajului ad hoc din Sankt – Petersburg prin care au fost preluate mai multe pachete de acţiuni de la MAIB. Drept urmare, 27,5% din acţiunile MAIB, ce aparţineau investitorilor europeni din Olanda şi Slovenia, au fost transferate unei companii off-shore. Între timp, acțiunile au fost restituite celor prejudiciaţi. În cadrul procesului, Nogai pledează nevinovat. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub