Un important gigant japonez vrea să investească la Orhei

Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN), o subsidiară a gigantului japonez Sumitomo este gata pentru a investi într-o fabrică de producere a subansamblelor pentru autoturimse, ce va fi deschisă la Orhei, anunță mold-street.com citat de UNIMEDIA.

Petru aceasta la Orhei va fi extinsă Zona Economică Liberă Bălți, căreia îi vor transmite opt hectare de teren cu destinație industrială la periferia orașului, se arată într-un proiect de lege inițiat de un grup de deputați democrați și liberal-democrați.

Foto: UNIMEDIA/ Igor Rotari

„Interesul companiei pentru această locație este motivat de poziționarea geografică a acestuia, nivelul de dezvoltare a raionului Orhei, forța de muncă disponibilă, infrastructura existență, accesul la drumuri naționale”, se arată în partea motivațională a proiectului de lege.

Totodată deputații susțin că realizarea acestui proiect investițional va contribui la crearea unui important număr de locuri de muncă, la majoritatea producției industriale pentru export și la dezvoltarea economică a regiunii.

Potrivit sursei, decizia companiei vine după mai bine de doi ani de negocieri și cercetări a potențialului mai multor localități din Moldova.

Adoptarea proiectului în acest an ar permite ca deja în anul 2016să fie realizate investiții de 17 milioane de euro în fabrica de producție a cablajului electric pentru autoturisme și create 3 000 de locuri de muncă dintre care 180 de locuri de muncă pentru ingineri, ceea ce reprezintă 20% din angajații întregului raion Orhei.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.