Un europarlamentar, indignat că instanțele de judecată din Republica Moldova îi interzic lui Ilan Shor să meargă la Bruxelles

Europarlamentarul Fulvio Martusciello, membru al Partidului Popular European s-a arătat extrem de indignat privind răspunsul negativ al instanţelor de judecată cu referire la vizita la Bruxelles a liderului politic, Primarul de Orhei, Ilan Shor.

Un europarlamentar, indignat că instanțele de judecată din Republica Moldova îi interzic lui Ilan Shor să meargă la Bruxelles
(Foto: UNIMEDIA)

Deputatul şi-a exprimat dezamăgirea printr-un mesaj postat pe pagina sa oficială, în care menţionează următoarele:

„Sunt  extrem  de  trist  și dezamăgit de situația creată în jurul lui Ilan Shor - președintele Partidului politic "Şor" și Primarul orașului Orhei! Mai mult decât atât, sunt extrem de indignat să primesc știrile și răspunsul oficial din Moldova precum că, Ilan Şor nu poate să viziteze. Bruxellesul la invitația mea, deoarece avocații săi nu au primit răspunsul pozitiv cu privire la acest aspect din partea instanţei de judecată”, a scrie eurodeputatul pe pagina sa de Facebook.

Totodată, deputatul European, Fulvio Martusciello, face referire la faptul că această decizie incorectă a instanţelor de judecată din Republica Moldova nu se încadrează în normele democratice europene şi împiedică în mod vehement activitatea liderului politic şi a întregului partid.

 „Acest lucru împiedică liderul și întregul partid politic de la modul normal al activității, dezvoltării și nu poate fi considerat o normă democratică”, a menţionat Europarlamentarul, Fulvio Martusciello.

Mai mult, în mesajul adresat, deputatul European intenţionează să viziteze foarte curând, personal, Republica Moldova.

„Planific să vizitez  Moldova și personal pe Ilan Shor foarte curând! Trebuie să înțelegem ce se întâmplă acolo”, a menţiona Europarlamentarul.

Amintim că, Ilan ŞOR a fost invitat de deputaţii europeni în perioada 10 - 13 iulie curent, pentru a efectua o vizită de lucru la Parlamentul European la Bruxelles, în cadrul căreia urmau a fi discutate aspecte cu referire la cazul său, dar și activitățile promovate în calitate de lider politic, situația politică din țara noastră, precum și alte subiecte de colaborare europeană.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub