Un deputat român propune ca toți cetățenii moldoveni să devină automat cetățeni ai României

Deputatul român, Ovidiu Iane a elaborat un amendament la Constituția României care presupune ca toți cetățeni ai Republicii Moldova să devină automat și cetățeni ai României. Declarația în acest sens a fost făcută de Iane pentru publicația Kommersant.md, menționând totodată că modificarea în cauză va fi în curând prezentată Parlamentului român, transmite UNIMEDIA.

Potrivit deputatului, proiectului de lege va permite cetățenilor moldoveni să evite procesul lung de recuperare a cetățeniei române. De asemenea, Iane a declarat că colegii săi din parlament pregătesc pachetul de amendamente la Constituția României, pentru ca în toamna anului 2013 să fie organizat un referendum cu privire la o nouă versiune a legii fundamentale a țării.
Un deputat român propune ca toți cetățenii moldoveni să devină automat cetățeni ai României
Ovidiu Iane (Foto: 9am.ro)

„Nu știu dacă va fi acceptată, dar trebuie să o fac, pentru că sunt un patriot al țării mele, dar și a Republicii Moldova”, a explicat deputatul român.

Deocamdată, spune sursa, un grup de parlamentari români au înregistrat un proiect de lege care prevede diminuarea taxei consulare pentru cetățenii Republicii Moldova și taxei pentru acte ce confirmă identitatea. „Ne propunem să reducem aceste comisioane cu până la 90 la sută. Este vorba despre certificatul de naștere, cartea de identitate și pașaport”, a spus Iane.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub