Un adolescent de 17 ani a decedat la spital: S-a adresat la Urgență cu frisoane și febră 38,5 C

Un adolescent de 17 ani a decedat ieri la spitalul ”V.Ignatenco”. Băiatul s-a adresat la Urgență cu o zi înainte, pe 12 februarie, iar starea lui fusese evaluată ca extrem de gravă cu semne de șoc toxico – bacterian și febră 38,3 C.

Examenul virusologic a atestat prezența ARN-ului a virusului gripal B. Cauza decesului urmează a fi stabilită.

Un adolescent de 17 ani a decedat la spital: S-a adresat la Urgență cu frisoane și febră 38,5 C
(Foto: thinkadvisor.com)

După ce s-a adresat la Urgență, copilul a fost transportat la IMSP SCMC ”V.Ignatenco”, cu diagnosticul: „Șoc toxi– infecțios, Bronhopneumonie bilaterală confluentă, Pleurezie exudativă fibrinoasă, Insuficiență respiratorie gr.IV, Cardiopatie toxico-infecțioasă, Insuficiența cardio-respiratorie, Insuficiență renală acută cu dereglarea funcției de excreție și filtrație, diasprimarea hemopoezei cu predominarea limfocitelor, Disfuncție intestinală, Gripă”.

La IMSP SCMC ”V.Ignatenco”, pacientul a fost luat urgent în zona de resuscitare, unde imediat au fost efectuate măsuri de reanimații cardio-respiratorie.

Pub

În pofida tuturor măsurilor, starea copilului progresa spre agravare, creștea hipoxia tisulară, dereglări circulatorii pronunțate și la data de 13 februarie curent, băiatul a decedat.

Din spusele rudelor (bunei) copilul, aproximativ în perioada 8-9 februarie, a avut tusă uscată, rară, dar a fost activ, la medic nu s-a adresat. Pe 12 februarie, dimineața au apărut frisoane, slăbiciuni, febră până la 38,5 C. 

În Republica Moldova, activitatea gripală este de nivel scăzut, iar în România- de nivel mediu, informează Ministerul Sănătății.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor și complicațiilor acestora, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atrage atenția la exigența sporita a cetățenilor în această perioadă, evitarea locurilor aglomerate, aerisirea încăperilor de serviciu, de studii și la domiciliu.

La apariția primelor simptome de răceală este necesar de a întreprinde următorii pași: adresarea imediată la medicul de familie, izolarea timpurie a bolnavului, utilizarea măștilor de protecție, dereticarea umedă cu folosirea dezinfectanților și alte măsuri recomandate de specialiști și administrarea tratamentului indicat de medic.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub