Ultima oră: Valeriu Ghilețchi, ales în funcția de vicepreședinte al Parlamentului în locul lui Iurie Leancă

Valeriu Ghilețchi, ales în funcția de vicepreședinte al Parlamentului în locul lui Iurie Leancă. 

Ghilețchi a fost ales cu votul a 51 de deputați. 

Ultima oră: Valeriu Ghilețchi, ales în funcția de vicepreședinte al Parlamentului în locul lui Iurie Leancă
(Foto: UNIMEDIA)

Începând cu 22 aprilie 2009 şi până în prezent Valeriu Ghileţchi ocupă funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, până în aprilie 2016 fiind membru al fracţiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova fără a deţine calitatea de membru al acestui partid. După ce a părăsit fracţiunea a activat ca deputat neafiliat, iar în aprilie 2017, împreună cu alţi deputaţi neafiliaţi, a constituit Grupul parlamentar Popular European, scrie avere.md.

În perioada 1998–2001 a mai ocupat funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiind membru al fracţiunii Partidului Forţelor Democratice.

Conform declaraţiilor depuse de Valeriu Ghileţchi, familia acestuia este posesoarea următoarelor bunuri imobile şi mobile: 2 case de locuit cu terenuri aferente, dintre care una deţinută în 1/2 cotă parte, 3 garaje şi un spaţiu comercial cu terenul aferent (27.91% cotă parte), situate în mun. Chişinău, şi un automobil Subaru Forester. Demnitarul mai are un credit în lei, contractat în 2015 cu rata dobânzii de 0.5% şi scadent în 2022. În proprietatea familiei Ghileţchi se află şi cote de participare în cadrul companiilor “Invest-Credit” S.R.L. (33.3%), “Management Institut” S.R.L. (10%) şi acţiuni la firma de producţie şi comerţ “Nucet” S.A. (2.5%).

Nereguli depistate la declararea veniturilor şi proprietăţilor în baza informaţiilor prezentate

Declaraţiile pentru perioada 2010–2015 conţineau informaţii incomplete despre proprietăţile deţinute până în anul depunerii declaraţiei, fapt ce contravenea legislaţiei în vigoare la acel moment.

Valeriu Ghileţchi nu a inclus în declaraţia sa din 2012 automobilele Nissan Micra şi Audi A6, fără a raporta venituri obţinute în urma unei eventuale înstrăinări a acestora, aşa cum prevedea legislaţia în vigoare.

În declaraţiile pentru anii 2012–2015 demnitarul a indicat o valoare exagerat de mică comparativ cu cea de piaţă a automobilului Nissan Terrano, dobândit în anul 2012.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub