Citește toate știrile la acest subiect

Ultimă oră! PLDM și PD au convenit să creeze o coaliție minoritară (VIDEO)

„PLDM împreună și PD au convenit să-și asume responsabilitatea guvernări în țara noastră. Detalii vizavi de acest acord vor fi oferite în foarte scurt timp”. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele PLDM, Vlad Filat, în debutul ședinței plenare a Parlamentului, transmite UNIMEDIA.

„Chemăm ca astăzi toate fracțiunile parlamentare să voteze astăzi pentru a alege conducerea Parlamentului. După acest exercițiu, să purcedem la investirea unui nou Guvern, pentru ca țara noastră să aibă administrație funcțională, să rezolvăm problemele pe care se confruntă Republica Moldova și oamenii acestei țări”, a declarat liderul PLDM.

În continuare a fost solicitată întreruperea ședinței plenare. „Pentru instituționalizarea guvernării pe care am decis să o avem între cele două partide, am vrut să solicităm o pauză de 45 de minute, până la 16:15”, a menționat Marian Lupu, liderul PDM.

Reacția liberalilor a fost dură. „Stimați colegi, eu cred că mai corect ar fi dacă am anunța o pauză pentru patru ani. Așa cum ați lucrat în toamnă, așa lucrăm și patru ani. În patru ani vom hotărî cine totuși trebuie să conducă republica asta, este sau nu majoritate...Succes, Vladimir Vladimirovici”, a declarat Mihai Ghimpu, președintele PL.

Pub

„Noi am stat și ne-am chinuit ieri, ne gândeam oare gestul lui Lupu la cine se referea, acum am înțeles că este vorba despre poporul Republicii Moldova”, a spus Valeriu Munteanu.

Nu a întârziat replica democratului. „În limba rusă este o vorbă: fiecare gândește în funcție de cât pervers este, sau cât este de corect. Respectiv, nu putem ignora relațiile pe care le avem, dar eu vă rog frumos, să nu atingeți poporul moldovenesc”, a cerut Marian Lupu.

UNIMEDIA precizează că în urma alegerilor parlamentare, PLDM a obținut 23 mandate și PD - 19 mandate. Astfel, se va crea un Guvern minoritar, ce va fi susținut cel mai probabil de către Partidul Comuniștilor.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub