Citește toate știrile la acest subiect

(video) Ultima oră! Lovitură de teatru la Primăria Chișinău. Dorin Chirtoacă și-a anunțat demisia

Primarul suspendat Dorin Chirtoacă și-a anunțat demisia, acum câteva clipe, în cadrul unei conferință de presă susținută la sediul PL.

„Nu văd altă soluție decât să îmi dau demisia. Dacă rămân, apoi devin complicele lor. Eu doar în fața cetățenilor răspund. Eu am primit mandatul de la cetățeni, dar nu de la Plahotniuc”.

Chirtoacă a mai declarat că jocul politic e mai presus pentru guvernare. „Cetățenii Chișinăului au înțeles că e vorba de uzurparea puterii. Cetățenii vor un primar ales. Nu am cum să revin la primărie, pentru că sunt legat la mâini și picioare de către guvernare. Trebuie întreprinși alți pași. Nu sunt sigur care că vor fi alegeri, pentru că ei o să blocheze.

Pub

Dacă nu mă pot întoarce la serviciu, sunt nevoit să renunț. Partidul Democrat sunt împotriva acestor alegeri și ei vor să își păstreze primarul lor, Silvia Radu, până în 2019.

Anul acesta urmează să fie alegeri parlamentare. Pentru ei (n.r. PD) să piardă alegerile municipale înainte de alegerile parlamentare, ar însemna o catastrofă”.

Potrivit legii, alegerile locale urmează să fie pe 20 mai 2018.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub