Ultima oră! Alexandru Tănase și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Justiției

Alexandru Tănase și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Justiției. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare.

Ultima oră! Alexandru Tănase și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Justiției
(Foto: UNIMEDIA)

Decizia vine la o zi după ce în presă au apărut interceptări telefonice în care Alexandru Tănase, pe atunci președintele Curții Constituționale, discuta cu Veaceslav Platon despre jaful bancar.

Am acceptat demnitatea de Ministeru al Justiție pentru a promova reforme pe domeniul justiției fiind conștient de complexitatea și dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activități politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală.

Pub

Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică”, a scris Alexandru Tănase.

UNIMEDIA amintește că Alexandru Tănase a reacționat în urma apariției unei discuții dintre acesta și omul de afaceri Veaceslav Platon. Unde în cadrul dialogului subiectul principal a fost jaful bancar din Moldova. Fostul președinte CC punctează că nu poate fi sigur asupra autenticității acestei înregistrări, deoarece „discuția a avut loc cu mai mulți ani în urmă și nu i-am dat mare importanță și partea ce mă privește, nu scoate în evidență nimic interesant”.

Alexandru Tănase a fost numit în funcția de ministru al Justiției în luna ianuarie curent, după reformarea Guvernului.

Anterior, Tănase a deținut funcția de ministru al Justiției între septembrie 2009 și mai 2011. Acesta este membru al Comisiei de la Veneţia din iunie 2017. El şi-a încheiat mandatul de preşedinte al Curţii Constituţionale în mai 2017, unde a activat din 2011, când a renunţat la funcţia de ministru al Justiţiei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub