Ultima oră. Bogdan Zumbreanu viitorul șef CNA?

Actualul șef al directiei urmarire penala din cadrul CNA, Bogdan Zumbreanu, ar putea fi următorul șef al instituției respective. Candidatura sa a fost aleasa de comisia juridica si va fi pusa la vot in Parlament.

Ultima oră. Bogdan Zumbreanu viitorul șef CNA?
(Foto: UNIMEDIA)

Asta după ce ieri, deputații au audiat cei patru candidați rămași în cursăGuțan Veceslav, Bogdan Zumbreanu, Igor Carlașuc și Sava Maimescu. 

Zumbreanu a avut în 2016 un salariu lunar de aproximativ 17 mii de lei (206 mii de lei pe an), a obţinut alţi 7 mii de euro (140 de mii de lei) cu prilejul zilei de naştere a copilului. În acelaşi an, Zumbreanu raportează că a obţinut 15 mii de euro (300 de mii de lei) după rezilierea contractului de leasing pentru un automobil Hyundai Tucson, pe care-l achiziţionase în 2014.

Pub

UNIMEDIA precizează că soacra lui Zumbreanu, Aliona Serbulenco este membră a PD. Conform informaţiilor de pe site-ul formaţiunii politice conduse de Vladimir Plahotniuc, Serbulenco face parte din Consiliul Naţional Politic al PDM şi din Organizaţia municipală Chişinău a formaţiunii. În 2013, Serbulenco era prezentată de partid drept şefa Departamentului pentru Sănătate din cadrul formaţiunii, scrie ZdG.

Potrivit Legii nr. 1104, cu privire la Centrul Național Anticorupție, candidatul la funcţia de director trebuie să întrunească următoarele cerinţe:
    a) deţine cetăţenia Republicii Moldova şi este domiciliat pe teritoriul ei;
    b) are capacitate deplină de exerciţiu;
    c) are studii superioare juridice;
    d) are o vechime în muncă în domeniul juridic de cel puţin 10 ani;
    e) se bucură de o reputaţie ireproşabilă;
    f) nu este şi nu a fost în ultimii 2 ani membru al vreunui partid politic;
    g) nu are antecedente penale;
    h) cunoaşte limba de stat;
    i) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea atribuţiilor.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub