Ucraina a interzis intrarea în țară pe un termen de trei ani a reprezentantei Rusiei la Eurovision

Serviciul de securitatea al Ucrainei i-a interzis reprezentantei Rusiei la Eurovision, Iulia Samoilova, să intre pe teritoriul Ucrainei pe un termen de trei ani.  

Ucraina a interzis intrarea în țară pe un termen de trei ani a reprezentantei Rusiei la Eurovision
(Foto: point.md)

Potrivit presei ruse, motivul invocat de autoritățile ucrainene este că interpreta ar fi vizitat Crimeea în 2015, traversând, în mod ilegal, frontiera ruso-ucraineană pentru un concert în Kerci. 

Presa ucraineană a ținut să amintească că Samoilova a participat la un concert desfășurat în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în martie 2014. Ziarul Ukrainskaya Pravda, a precizat că interpreta rusă a încălcat legea ucraineană intrând fără autorizația Kiev-ului într-un teritoriu care Ucraina consideră că îi aparține.

Pub

Iulia Samoilova este o cântăreață în scaun cu rotile, în vârstă de 27 de ani, originară din Uhta, Rusia. Aceasta a câștigat Eurovisionul național cu piesa „Flame is burning” și urma să reprezinte Rusia la Kiev.

Kievul, care găzduiește finala de anul acesta după ce a câștigat competiția anul trecut, anunțase în prealabil că va interzice accesul în țară cântăreților ruși percepuți drept anti-ucraineni.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub