„Turneul politic” al lui Filat în SUA

Aflat în vizită în SUA, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu adjunctul secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland și Joe Pitts, influent congresman din cadrul Comisiei pentru Energie şi Comerţ a Camerei Reprezentanţilor, care a înregistrat recent Grupul politic de sprijin al Republicii Moldova în cadrul Congresului SUA, transmite UNIMEDIA cu referire la comunicatele PLDM.

„Turneul politic” al lui Filat în SUA
Victoria Nulland și Vlad Filat (Foto: pldm.md)

Victoria Nuland şi-a exprimat încrederea în succesul integrării europene a Republicii Moldova, menţionând ca ţara noastră a înregistrat progrese în promovarea reformelor, în dezvoltarea infrastructurii, dar cea mai importantă realizare a cetăţenilor este faptul că pot circula liber în UE.

Adjunctul Secretarului de stat al SUA a subliniat importanţa informării corecte a cetăţenilor despre avantajele enorme pe care le aduce integrarea europeană, insistând asupra unei comunicări mai strânse şi dinamice cu populaţia din stânga Nistrului, inclusiv în contextul apropiatei semnări a Acordului de asociere şi de liber schimb. La fel, Victoria Nuland a menţionat că SUA sunt interesate în diversificarea resurselor energetice ale Republicii Moldova.

Pub

Joe Pitts a remarcat schimbările pozitive înregistrate de Republica Moldova în ultimii ani, determinarea cu care sunt implementate reformele, fapt ce a condus la poziţionarea ţării pe agenda priorităţilor politicii externe a SUA. Congresmanul a subliniat că, în contextul unor bariere ce ar putea apărea în calea integrării europene, Republica Moldova are nevoie de un sistem eficient de securitate, iar SUA vor continua să ne fie alături. Joe Pitts a menţionat că dialogul strategic dintre SUA şi Moldova, iniţiat în luna martie a.c., va spori cooperarea bilaterală şi va oferi tot cadrul instituţional şi legal pentru un sprijin dinamic al Republicii Moldova în parcursul său european.

În acelaşi timp, Vlad Filat a declarat că menţinerea Republicii Moldova pe agenda priorităţilor SUA este un lucru crucial pentru ţara noastră.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub