Tudose a discutat cu Tusk despre R. Moldova: Ne continuăm rolul de cel mai implicat stat în atragerea Moldovei pe calea UE

Premierul Mihai Tudose a discutat la telefon, joi, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, despre Republica Moldova, în contextul în care va face o vizită vineri în Republica Moldova, şi i-a transmis liderului europena că România îşi continuă rolul de cel mai implicat stat membru în atragerea Moldovei pe calea europeană, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale. Potrivit acestora, Tusk a apreciat că nu a fost doar o promisiune din partea premierului român ceea ce au discutat în cadrul întrevederii de la Bruxelles de la începutul acestei luni.

Tudose a discutat cu Tusk despre R. Moldova: Ne continuăm rolul de cel mai implicat stat în atragerea Moldovei pe calea UE
(Foto: news.ro)

”Romania continuă programele de asistenţă cu Republica Moldova. Sprijinim traseul proeuropean al Moldovei şi România îşi continuă rolul european şi pe cel de cel mai implicat stat membru în atragerea Moldovei pe calea european”, au afirmat, pentru News.ro, surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, discuţia face parte din mecanismul de consultare periodică stabilit cu liderii europeni în timpul vizitei premierului Mihai Tudose la Bruxelles.

Preşedintele Tusk a apreciat că nu a fost doar o promisiune din partea premierului român, au mai afirmat sursele citate.

Pub

Premierul Mihai Tudose a afirmat, joi, la începutul şedinţei de Guvern că urmează să aibă o discuţie telefonică cu lideri europeni în vederea stabilirii unor amănunte pentru vizita de vineri din Republica Moldova.

”Vă anunţ că la ora 2.00 o să facem o pauză de câteva minute, având o convorbire programată la ora 2.00 cu liderii europeni în vederea stabilirii unor amănunte pentru vizita de mâine (vineri - n.r.) în Moldova, cât şi ceea ce priveşte fondurile europene şi modificări legislative în Justiţie”, a declarat Tudose.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub