Tudor Deliu respinge acuzațiile că cele 28 de mil. de euro pentru reforma justiție nu au fost acordate din cauza guvernării PLDM

Tudor Deliu respinge acuzațiile precum că PLDM ar fi vinovat de neacordarea a 28 de milioane de euro din partea UE pentru Reforma Justiției. 

Tudor Deliu respinge acuzațiile că cele 28 de mil. de euro pentru reforma justiție nu au fost acordate din cauza guvernării PLDM
(Foto: UNIMEDIA)

 „În perioada când în fruntea Ministerului Justiție erau reprezentanții PLDM, au fost aprobate practic toate prevederile Strategiei de reformare a justiției. Pot să vă aduc aminte doar câteva acte legislative pe care și le asumă astăzi altcineva. Doar că mai apoi, în procesul de adoptare, unii s-au străduit să introducă niște chițibușuri în favoarea lor. Vă aduc aminte și de pachetul de integritate, care a fost respins de miniștrii democrați în Guvernul Gaburici, iar mai apoi în Guvernul Streleț. Ulterior au prezentat acest pachet de integritate ca o operă de-a lor. Mai e vorba de harta instanțelor judecătorești și multe alte acte legislative”, declarat Deliu.

Deliu a mai punctat faptul că cu părere de rău, funcția de control a Parlamentului este, practic, egală cu zero”. Deliu a menționat că, anual, sunt adoptate zeci și chiar sute de proiecte de lege, însă acestea nu sunt implementate și nu aduc beneficii.

Pub

„Nu o dată, noi, PLDM, am insistat ca miniștrii și șefii de instituții să vină în Parlament și să raporteze cum sunt implementate actele legislative. Cu părere de rău, funcția de control a Parlamentului este, practic, egală cu zero. Adoptăm legi, venim cu date statistice – 90, 100, 200 de legi adoptate, dar nu se înregistrează efectul acestor legi și cum s-a schimbat situația din țară”, a declarat deputatul.

UNIMEDIA amintește că oficialii europeni anunță că nu va mai transfera fonduri pentru bugetul de stat moldovean pentru a susține reformele în sectorul justiției, se spune într-un comunicat plasat pe pagina lor oficială.

Potrivit lor, aceste fonduri au fost disponibile pentru autoritățile din Republica Moldova care au fost de acord să le utilizeze pentru reforme în sectorul justiției, mai ales în perioada anilor 2014 și 2015.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub