Tudor Deliu, despre alegeri și eventuale alianțe: „Dacă vom merge fiecare în parte, nu suntem siguri că vom obține majoritatea”

Președintele fracțiunii parlamentare din partea PLDM, Tudor Deliu spune că partidul este gata să facă alinață cu alte partide pro UE și crede că fi bine ca aceste partide să înainteze un singur candidat.

Tudor Deliu, despre alegeri și eventuale alianțe: „Dacă vom merge fiecare în parte, nu suntem siguri că vom obține majoritatea”
(Foto: UNIMEDIA)

"Noi nu o singură dată am declarat oficial că noi optăm pentru constituirea unei alianțe electorale cu partidele pro UE pentru a avea un succes în viitoarele alegeri. Părerea noastră, că dacă vom merge fiecare în parte, nu suntem siguri că vom obține majoritatea și vom putea schimba ceva în Republica Moldova. Principal e că să conștientizăm faptul că e nevoie de o schimbare. Iar schimbarea guvernării în Republica Moldova poate să se producă doar atunci când aceste partide de orientare pro UE își vor uni forțele", a declarat Tudor Deliu într-un interviu pentru UNIMEDIA.

Despre PPDA și PAS, Tudor Deliu a spus că încă se duc tratative cu aceste partide.

Pub

"Eu nu pot să spun că PPDA și PAS au încheiat un acord final, noi ducem discuții cu aceste partide. Chiar recent, cred că ați auzit informația că PPDA și PAS a aderat la familia PPE. După aderare, partenerii noștii din PPE, chiar același Siegfried Mureșan, a declarat că următoarele acțiuni sunt cele din 2018, și anume consolidarea forțelor pentru a câștiga alegerile", a menționat deputatul.

Despre Partidul Unității Naționale, Tudor Deliu a spus că este o decizie colectivă dacă se va faca alinață cu acest partid și a declarat că "în Partidul Liberal Democrat din Moldova sunt poate mai mulți unioniști decât în PUN".

Interviul integral:

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub