Citește toate știrile la acest subiect

Trei motive de la Bogatu, de ce „grupul Plahotniuc-Lupu” nu va vota moțiunea de cenzură

Petru Bogatu consideră că „grupul Plahotniuc-Lupu” s-a răzgândit și nu vor susține moțiunea de cenzură înaintată de fracțiunea comuniștilor activității Guvernului. În argumentarea poziției sale, analistul politic înaintează trei motive, transmite UNIMEDIA.

Potrivit lui, Partidul Democrat se scindează și este pe cale să se rupă. În interiorul formațiunii s-a creat un grup, condus de Dumitru Diacov, din care fac parte cei care se pronunță categoric împotriva debarcării guvernului.
Trei motive de la Bogatu, de ce „grupul Plahotniuc-Lupu” nu va vota moțiunea de cenzură
Plahotniuc și Guma (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Un alt motiv care i-ar fi determinat pe Lupu și Plahotniuc să se răzgândească ar fi că moţiunea de cenzură nu întruneşte numărul necesar de voturi (34 comunişti+10 pedişti + Sârbu = 45).

„Occidentul prin emisarii săi sosiţi în aceste zile la Chişinău în sfârşit a pus piciorul în prag şi a cerut oprirea ostilităţilor sinucigaşe în AIE. Prea mare au fost în ultimii 3 ani investiţiile UE Şi SUA ca să lase Republica Moldova pe mâna ruşilor”, conchide Petru Bogatu.

UNIMEDIA precizează că marți, în şedinţa Parlamentului urmează să fie pusă la vot moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filat, pe care au înaintat-o cei 34 de deputaţi cominişti. Pentru demiterea Cabinetului de Miniştri este necesar votul majorităţii simple, adică a 51 de parlamentari. Doar PLDM şi PL, care au împreună 43 de mandate, s-au pronunţat anterior categoric împotriva demiterii Guvernului.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub