Tranzacție surpriză pe piața moldovenească. O cotă importantă din iTaxi a fost cumpărată de Călin Fusu, unul dintre cei mai de succes antreprenori IT din România

Republica Moldova se poate mândri cu încă o tranzacție de succes a unui startup autohton. Compania Neogen SA, sub conducerea lui Călin Fusu a investit în aplicația iTaxi pentru a-i dezvolta serviciile.

Tranzacție surpriză pe piața moldovenească. O cotă importantă din iTaxi a fost cumpărată de Călin Fusu, unul dintre cei mai de succes antreprenori IT din România
(Foto: itaxi)

Potrivit unui comunicat, Neogen.biz a preluat 47% din părțile sociale ale aplicației. Însă valoarea investiției însă nu a fost făcută publică.

„Împreună cu noua conducere a companiei, sperăm să creștem nivelul serviciilor oferite de iTaxi și să demonstrăm că start-up-urile din Republica Moldova pot face față cu succes concurenței venite din afară”, a declarat acționarul majoritar și directorul executiv al grupului Neogen.

Pub

Călin Fusu este unul dintre cei mai de succes antreprenori IT din România. Originar din Moldova, Fusu s-a remarcat prin investițiile în start-up-uri de succes, stând la baza dezvoltării unor astfel de aplicații ca faces.md, bestjobs, CeeVee, Zumzi, Kolektiva sau Vivre. Recent, Fusu a fost protagonistul unei tranzacții de succes, prin care a vândut aplicația clevertaxi către grupul Daimler AG (Mytaxi).

Acum, noua companie a numit un nou director general odată cu schimbarea acționariatului, Elena Zgardan, care a coordonat anterior proiectul Guvern24.md.

„După părerea mea, problema de bază a pieței de taximetrie din Moldova, constă în calitatea serviciilor prestate. Mulți au simțit deja schimbări pozitive în acest sens, ceea ce ne motivează să continuăm să dezvoltăm și să creăm noi tipuri de servicii inteligente, în cadrul aplicației iTaxi, ce vor contribui la schimbarea sistemului de transportare a pasagerilor”, a subliniat Elena Zgardan. 

Aplicația iTaxi a fost lansată în anul 2013, iar astăzi este folosită de peste 250.000 utilizatori. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub