Traian Băsescu: Plahotniuc va fi unul dintre cei care vor fi păcăliți de propriul lui aranjament cu Dodon

„Plahotniuc va fi unul dintre cei care vor fi păcăliți de propriul lui aranjament cu Dodon”, declarația aparține președintelui de onoare al Partidului Unității Naționale, ex-președintele României, Traian Băsescu.

În cadrul unui interviu acordat pentru Radio Europa Liberă, Băsescu a vorbit despre schimbarea sistemului electoral în Republica Moldova.

Traian Băsescu: Plahotniuc va fi unul dintre cei care vor fi păcăliți de propriul lui aranjament cu Dodon
(Foto: UNIMEDIA)

Fostul președinte al României afirmă că sistemul electoral mixt „avantajează socialiștii și am înțeles că și Plahotniuc ar fi fost de acord, crezând că are un partid mare. Plahotniuc trebuie să știe că el n-are un partid mare, el a cumpărat parlamentari. El a avut 19 parlamentari, că are acum 51, ăștia-s făcuți pe bani, până la 51. Plahotniuc va fi unul dintre cei care vor fi păcăliți de propriul lui aranjament cu Dodon”.

Mai mult, Băsescu prezintă exemplul României și spune că votul uninominal „a fost un eșec total.

Pub

„O să plec de la un exemplu din România, unde eu am fost partizanul introducerii votului uninominal și a fost un eșec total, pentru că românii nu ajunseseră încă la maturitatea la care să aleagă oameni și s-au dus tot cu votul… „a, de la ce partid e, păi, eu vreau să-l votez pe acela de la socialiști sau de la PDL”. S-au dus tot pe partid, ceea ce înseamnă că votul uninominal poate fi introdus ca în Germania, spre exemplu, unde este o democrație”, a conchis Traian Băsescu.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub