Traian Băsescu: După mandatul de senator în Parlamentul României îmi închei activitatea politică

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat ieri că la finalul mandatului de senator în Parlamentul României îşi încheie activitatea politică şi că partidele de dreapta ar trebui să meargă la alegerile europarlamentare pe o listă comună.

Traian Băsescu: După mandatul de senator în Parlamentul României îmi închei activitatea politică
(Foto: UNIMEDIA)

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis poate câştiga alegerile de unul singur, fără un PNL puternic, Băsescu a răspuns: "Nu poate, pentru că vectorul politic al PSD este extrem de puternic. E un risc uriaş. De ce să nu iei măsuri, să previi un eşec şi să ai surpriza că te trezeşti cu Dragnea preşedinte sau cu un om al lui Dragnea preşedinte?".

Fostul şef al statului român a menţionat că el nu vrea să candideze pentru un loc în Parlamentul European şi că după finalizarea mandatului de senator îşi încheie activitatea politică.

Pub

„Doi oameni nu pot fi liderii acestei alianţe - eu, pentru că nu vreau şi Orban, pentru că nu poate. Am spus-o în glumă. Nu ştiu cine este (liderul unei eventuale alianţe a dreptei - n.r.). Clar că nici Orban nu tractează, nici eu nu tractez alianţa. (...) Eu nu mai am mize personale. Gata. După mandatul ăsta îmi închei activitatea politică”, a declarat Băsescu la un post de televiziune din România.

Menționăm că Traian Băsescu a lansat un proiect politic în Republica Moldova și este președintele de onoare al Partidului Unității Naționale.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub