Traian Băsescu a înaintat un proiect către Consiliului Executiv Naţional al PMP să se voteze Unirea României cu Moldova

Un proiect propus de către fostul președinte al Româniai, Traian Băsescu, va fi supus marți aprobării Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară. 

Traian Băsescu a înaintat un proiect către Consiliului Executiv Naţional al PMP să se voteze Unirea României cu Moldova
(Foto: UNIMEDIA)

„Vă propun să adăugăm un proiect Unirea cu R. Moldova. Este timpul să începem să acţionăm şi în România. Sunt 112 localităţi din R. Moldova care simbolic au votat în consiliile locale unirea cu România. Asta arată curaj în vremurile astea în R. Moldova, în condiţiile în care este un Dodon rusofil până în măduva oaselor.

Totuşi, sunt administraţii locale unde consilieri, primari şi secretar general votează Unirea cu România. (...) Cea 105-a localitate care a votat este Sadova, comuna lui Igor Dodon, iar primarul a spus că o să-l voteze pe Igor Dodon dacă va candida la funcţia de preşedinte al României Mari. (...) Deci trebuie să adoptăm şi acest al doilea program, pentru că ar fi foarte important să stimulăm administraţiile locale de la noi să dea şi ei un vot în consiliile locale pentru unirea României cu R. Moldova, pentru că altfel trece Unirea pe lângă România, fraţilor", a spus marţi Băsescu, la începutul şedinţei Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară, scrie AGERPRES.

Pub

UNIMEDIA amintește că până în prezent 111 localități, printre care se găsesc 3 raioane din Republica Moldova și trei județe din România au semnat Declarație de Unire.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub