Tragedia din Ungaria: Trupurile neînsuflețite ale celor nouă români morţi în accident, aduse în România

Ministerul Afacerilor Externe român a anunţat că trupurile neînsufleţite ale celor nouă persoane moarte în accidentul din Ungaria, în urmă cu câteva zile, au fost aduse în România, costurile fiind suportate de minister.

Tragedia din Ungaria: Trupurile neînsuflețite ale celor nouă români morţi în accident, aduse în România
(Foto: police.hu)

"Ministerul Afacerilor Externe informează că, în urma finalizării tuturor procedurilor specifice, trupurile neînsufleţite ale celor nouă cetăţeni români decedaţi în urma accidentului rutier produs în Ungaria, la data de 22 mai 2018 au fost repatriate în cursul zilei de ieri, 26 mai 2018. Acţiunea de repatriere a fost coordonată de Celula de criză a MAE, care şi-a continuat neîntrerupt activitatea de la data producerii accidentului până la repatrierea trupurilor neînsufleţite. Cheltuielile aferente au fost suportate de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului", se arată în comunicatul transmis de Ministerul de Externe, scrie mediafax.ro.

Nouă români au murit, marţi seara, în urma coliziunii între un microbuz înmatriculat în România şi un camion, în zona Cegledbercel, Ungaria, a comunicat Poliţia din zona Pest.

Pub

Victimele accidentului se întorceau din Slovenia, unde au muncit în agricultură. Patru dintre acestea sunt din comuna Mica, iar alte cinci din comuna Bălăuşeri, judeţul Mureş.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub