Tiraspolul a reconfirmat că va construi un așa-numit „terminal vamal” în satul Bâcioc

În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Unificate de Control care s-a desfășurat în orașul Bender, a fost abordată problema edificării de către partea transnistreană a posturilor de control în preajma podului dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc. 

Tiraspolul a reconfirmat că va construi un așa-numit „terminal vamal” în satul Bâcioc
(Foto: timpul.md)

În pofida propunerilor conducătorului delegaţiei Federaţiei Ruse și ale reprezentantului Ucrainei în CUC și CMÎ menite să contribuie la asigurarea liberei circulații pe acest pod, delegația transnistreană a refuzat să prezinte careva garanții privind abținerea de la acțiuni unilaterale și necoordonate cu CUC.

Totodată,  a respins propunerile constructive propuse de mediatori, confirmând prin declarațiile co-președintelui Oleg Beleakov, că pretinsele structuri din regiune intenționează să extindă infrastructura și să construiască un așa-numit „terminal vamal” în s. Bâcioc, unde vor fi antrenați reprezentanți ai autoproclamatelor structuri de forță: „grăniceri”, „vameși”, „milițieni”.

Pub

Delegația Republicii Moldova în CUC a menționat că acestea vor duce la tensionarea situației în zona de responsabilitate a forțelor de pacificare și vor crea noi impedimente în libera circulație a persoanelor de pe ambele maluri ale r. Nistru.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub