Tiraspol: „Chișinău, sprijinită de autoritățile române, au întreprins un șir de acțiuni provocatoare”

Membrii Consiliului Organizației de Muncitori de la Tiraspol și-au exprimat nemulțumirea față de acțiunile Chișinăului în legătură cu împlinirea a 25 de ani de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru.

Tiraspol: „Chișinău, sprijinită de autoritățile române, au întreprins un șir de acțiuni provocatoare”
(Foto: novostipmr.com)

“În locul unei sărbători comune cu ocazia împlinirii a 25 de ani de muncă asiduă în desfășurarea misiunii pacificatoare a RM, Transnistriei și Rusiei, conducerea de la Chișinău, sprijinită de autoritățile române, au întreprins un șir de acțiuni provocatoare”, afirmă președintele Consiliului Organizației de Muncitori, Vladimir Emelianov. Membrii organizației de pe malul stâng al Nistrului au catalogat gesturile venite din capitala RM drept inadmisibile.

Vladimir Emelianov a mai adăugat că interzicerea unor delegații pașnice de a intra pe teritoriul Republicii Moldova cu scopuri culturale, sociale sau umanitare, nu este altceva decât tentativa de a distruge atmosfera de pace de pe Nistru, scrie novostipmr.com.

Pub

În același discurs conducătorul consiliului de la Tiraspol s-a adresat cetățenilor statelor vecine: “Nu vă lăsați provocați, nu credeți în mituri despre intențiile negative ale poporului transnistrean. Aici toți suntem egali între noi, moldoveni, ucraineni și ruși deopotrivă. Tot ce ne dorim este să muncim în folosul familiilor noastre și a republicii noastre”.

Unimedia amintește că pe data de 28 iulie, avionul la bordul căruia se afla reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pe problema transnistreană, Dmitrii Rogozin, nu a putut ateriza pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Igor Dodon și Dmitri Rogozin urmau să participe la sărbătoarea comună în regiunea transnistreană organizată cu ocazia a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

Autor: Maxim Potîrniche, stagiar

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub