Citește toate știrile la acest subiect

TIR-ul cu țigări de contrabandă nu a trecut neobservat în Parlament. Cum explică Ghimpu, Lupu și Streleț incidentul de la vamă

TIR-ul cu țigări de contrabandă a trecut nevăzut pe la vamă, dar nu și prin „Parlament”. Liderii AIE au comentat acest incident, iar unii chiar au făcut glume la acest subiect. Liberalul Mihai Ghimpu a spus că TIR-ul a trecut neobservat de scanere pentru că „s-ar fi stins lumina”, în timp ce Marian Lupu i-a suspectat pe vameși de complicitate, notează UNIMEDIA.

„Dacă la noi există scaner la vamă, cum o trecut TIR-ul ăsta? Înseamnă că s-a deconectat lumina, sau cum să înțeleg?”, se întreabă Ghimpu.
TIR-ul cu țigări de contrabandă nu a trecut neobservat în Parlament. Cum explică Ghimpu, Lupu și Streleț incidentul de la vamă
(Colaj: UNIMEDIA)

„Dacă eu sunt șeful Vămii, înseamnă că eu știu pe cine pui la vamă. Dacă era Vama la PL, altfel era bugetul statului. Să nu să se supere colegii din PLDM, eu înțeleg o căruță, dar cum să treacă un TIR, Slava Domnului, că era jumătate pe teritoriul Republicii Moldova și jumătate pe teritoriul României. Se vede de la Burkina Faso și noi nu am văzut, hai să fim serioși”, a subliniat președintele PL.

Ghimpu a avut o explicație și pentru amânarea examinării proiectului PLDM cu privire la contrabandă: „Cred că a coincis cu momentul când trecea TIR-ul Prutul. Acest proiect trebuie să moară, să nu mai fie examinat”.

De cealaltă parte, liderul fracțiunii PLDM susține că cazurile de contrabandă ar fi putut fi contracarate dacă colegii de Alianță susțineau proiectul propus de Guvern. „Nu este exclus că acel TIR cu țigări mult vehiculat nu ar fi îndrăznit să treacă vama. Mă uit cu cât deliciu colegii de Alianță vehiculează această temă. Nu este adevărat că cazurile de contrabandă s-au întețit. Cazurile de depistatre de contrabandă pe partea română s-au diminuat, iar cazurile de depistare de contrabandă la vama moldovenească au crescut exponențial”, afirmă liberal-democratul. Acesta a mai spus că aluziile „gen că nu a funcționat scanerul” sau altele care iau în derâdere activitatea Serviciului Vamal nu ar trebui fi făcute.

Totodată, Streleț i-a atacat indirect pe liberalii. „Poate ar fi bine de instalat niște scanere și la proiectele de reparații ale drumurilor, unde se vinde asfalt, unde se vinde motorină. Să nu facă pe inocenții și pe sfinții”, a spus acesta, făcând referire la corupția din cadrum Ministerului Transporturilor.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub