Citește toate știrile la acest subiect

Timofti a numit patru judecători, dar a respins una din candidaturile CSM

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat miercuri, 30 aprilie, decretele de numire în funcție, până la atingerea plafonului de vârstă, a patru magistrați, relatează UNIMEDIA cu referire la un comunicat al Președinției.

Timofti a numit patru judecători, dar a respins una din candidaturile CSM
Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

În prealabil, șeful statului a purtat discuții cu magistrații sus-numiți, subliniind faptul că și-a propus pe durata mandatului său să contribuie la realizarea cu succes a reformei sistemului judecătoresc. Nicolae Timofti a declarat că nu va tolera abateri ale magistraților de la Codul deontologic al judecătorului, iar cei vinovați vor fi aspru sancționați.

Iată numele celor numiți în funcție:

Pub

Aliona Miron – judecător la Judecătoria Râșcani, municipiul Chișinău;

Lilia Trocin – judecător la Judecătoria Fălești;

Elvira Popa – președinte la Judecătoria Șoldănești;

Dorin Munteanu – judecător la Judecătoria Basarabeasca.

Totodată, președintele țării a remis spre reexaminare Consiliului Superior al Magistraturii dosarul lui Dan Dubcovețchi, propus pentru funcția de judecător la Judecătoria Slobozia.

Nicolae Timofti a cerut să fie verificată activitatea anterioară a domnului Dubcovețchi în calitatea sa de procuror și judecător. Șeful statului și-a întemeiat solicitarea pe informații furnizate de serviciile speciale ale statului, potrivit cărora domnul Dan Dubcovețchi ar fi admis în activitatea sa încălcări ale legislației și Codului deontologic al judecătorului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub