Citește toate știrile la acest subiect

Timofti a discutat cu Lupu despre căile de depășire a crizei politice

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut în seara zilei de astăzi, 28 februarie, o întrevedere cu preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, cu care a discutat despre situaţia politică actuală și căile de depășire a crizei politice, informează UNIMEDIA.
Timofti a discutat cu Lupu despre căile de depășire a crizei politice
Lupu și Timofti (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Amintim că șeful statului a făcut un apel către liderii Alianței pe care i-a îndemnat să renunțe la învinuirile reciproce și să revină la masa de dialog. Totodată, Nicolae Timofti a venit cu solicitări față de fiecare dintre cele trei partide: PLDM să renunțe la decizia sa unilaterală de ieșire din Acordul AIE, PD să nu mai insiste asupra revenirii la așa numita variantă zero, la demisia prim-ministrului și a speakerului, iar PL să-și reconfirme atașamentul față de ideea de păstrare a Alianței.

PL și PLDM au aplecat urechea la cele spuse de președintele țării. Liberalii au declarat că sunt gata să revină la negocieri și că AIE mai are o șansă. În context, fracțiunea acestora din Parlament a anunțat că nu va vota pentru demisia Guvernului. La rândul lor, liberal-democrații au precizat că sunt gata să facă doi pași înapoi și să revină la vechiul Acord AIE, dar cu condiția ca aceasta să fie modificat.

De cealaltă parte, PD insistă pe demisia prim-ministrului Vlad Filat și a întregului Guvern, precizând că ar putea susține până și moțiunea de cenzură înaintată de PCRM.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub