TIMELINE: UNIMEDIA VS directorul PublikaTV, Dumitru Țîra

Legendă: 

Interact MEDIA SRL - UNIMEDIA
Știri Media Grup SRL - platforma juridică a PublikaTV
NEWSMEDIA Group SRL - platforma juridică a PublikaTV prin care aceasta își gestionează relațiile cu UNIMEDIA.
TIMELINE: UNIMEDIA VS directorul PublikaTV, Dumitru Țîra
(Colaj: UNIMEDIA)2009

decembrie - UNIMEDIA şi Publika TV anunţă o înţelegere de intenţie prin care ultima va deveni majoritar în cadrul UNIMEDIA.

2010

februarie-iunie - PublikaTV tărăgănează procesul de cumpărare a 70%, invocând probleme financiare.

aprilie - UNIMEDIA prestează servicii publicitare gratuite de zeci de mii de euro pentru promovarea lansării PublikaTV. Din aprilie până în septembrie, fondatorii UNIMEDIA gestionează lansarea platformei online a PublikaTV.

iunie - Afacerea UNIMEDIA este în totalitate deţinută de către fondatorii iniţiali: Vasile Galușca, Tudor Darie, Sergiu Galușca, Dumitru Ciorici. Din cauza amânării de pe o lună pe alta a procesului de cumpărare din partea PublikaTV, invocîndu-se motive financiare, fondatorii UNIMEDIA decid înregistrarea mărcii comerciale „UNIMEDIA” pe nume propriu. Aceștia se ocupă în continuare de dezvoltarea afacerii, aşa cum a fost și până la începerea negocierilor cu PublikaTV.

august - NEWSMEDIA GROUP SRL (PublikaTV) semnează un contract de vânzare-cumpărare a 25% din cotele părți Interact Media SRL. Paralel se semnează un antecontract prin care PublikaTV se obligă să cumpere încă 45% din cotele părți ale Interact Media SRL până la 15 octombrie 2010. În caz contrar, PublikaTV se obligă să achite penalități de 27000 EURO.

12 octombrie - Administratorul PublikaTV trimite un mesaj fondatorilor UNIMEDIA prin care îi anunţă că lui nu îi este a glumi şi că el încă caută resurse financiare pentru a putea realiza antecontractul semnat, cu data limită 15 octombrie.

22 octombrie - PublikaTV nu-și onorează obligațiunile din antecontract. Aceștia insista pe schimbarea administratorului Interact Media SRL și dobândirea dreptului lor de a face modificari în politica editorială UNIMEDIA. Fondatorii UNIMEDIA le amintesc reprezentanţilor PublikaTV că obiectul antecontractului semnat reprezintă cote-părţi din Interact Media SRL. Conform contractului de management negociat, fondatorii iniţiali trebuie să asigure managementului companiei Interact Media SRL în continuare, iar politica editoriala va rămâne aceeași.

2011

ianuarie - PublikaTV face oferte de muncă în secret angajaților UNIMEDIA. Unii acceptă propunerile și pleacă să gestioneze platforma online a PublikaTV.

noiembrie - Fondatorii majoritari ai Interact Media SRL trimit o cerere prealabilă către PublikaTV (NEWSMEDIA Group SRL) prin care solicită achitarea penalității de 27000 euro pentru nerespectarea antecontractului încheiat în august 2010. În răspunsul NEWSMEDIA Group SRL juriștii televiziunii au întors subiectul invers, notând în scrisoare că acționarii majoritari ai Interact Media SRL ar fi fost de fapt cei care ar fi pus bariere în efectuarea tranzacției, respectiv, solicită de la fondatorii UNIMEDIA plata penalității în sumă de 27 mii euro.

2012

martie - Newsmedia Group SRL depune cerere de judecată împotriva AGEPI și solicită anularea deciziei de înregistrarea a mărcii UNIMEDIA pe numele fondatorilor și creatorilor ei. Newsmedia Group SRL depunere plângere la Procuratură și solicită începerea urmăririi penale a administratorului Interact Media SRL, Vasile Galușca.

aprilie - AGEPI emite certificat de înregistrare a mărcii UNIMEDIA pe numele persoanelor fizice: Vasile Galusca, Tudor Darie, Sergiu Galusca, Dumitru Ciorici.

mai - Procuratura sectorului centru a mun. Chișinău pornește urmarirea penală pe numele administratorului Interact Media SRL, Vasile Galușca.

iunie - Newsmedia Group SRL înaintează încă o acțiune în judecată prin care solicită schimbarea administratorului Vasile Galusca și excluderea lui din lista de asociați ai UNIMEDIA. 

august - Dumitru Țîra, de această dată prin intermediul PublikaTV (Știri Media Grup SRL) cere UNIMEDIA să publice o dezmințire cu privire la o știre ce îl vizează pe el și televiziunea și să achite 27 mii euro pentru așa zisa denigrare. În caz contrar, PublikaTV amenință fondatorii UNIMEDIA cu încă un proces de judecată. 

Notă: Cerința fondatorilor UNIMEDIA către conducerea PublikaTV este ca aceasta să recunoasca datoria de 27 mii euro și să o achite, conform antecontractului semnat. În schimb, fondatorii UNIMEDIA sunt gata sa cesioneze dreptul asupra marcii UNIMEDIA catre Interact Media SRL.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub