The Economist: Din cele șase delegații ale fostelor republici sovietice, care fac parte din Parteneriatul Estic al UE, Republica Moldova este cea mai mare dezamăgire

Din cele șase delegații ale fostelor republici sovietice care fac parte din Parteneriatul Estic al Uniunii Europene, Republica Moldova este probabil cea mai mare dezamăgire, este una din afirmațiile prestigioasei publicaţii britanice „The Economist”, care a dedicat un articol țării noastre.

The Economist: Din cele șase delegații ale fostelor republici sovietice, care fac parte din Parteneriatul Estic al UE, Republica Moldova este cea mai mare dezamăgire
(Foto: economist.com)

„Din cele șase delegații ale fostelor republici sovietice care fac parte din Parteneriatul Estic al Uniunii Europene, Republica Moldova este probabil cea mai mare dezamăgire (celelalte cinci sunt Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina)”, scriu jurnaliștii britanici.

„Lăudați la Bruxelles cu câțiva ani în urmă, acum nu mai este încredere în liderii săi, iar UE a suspendat fondurile pentru reforma justiției întrucât că nu se implementează nimic. Țara a căzut sub influența lui Vlad Plahotniuc, un oligarh care pretinde a fi pro-occidental, dar care cooperează cu președintele pro-rus, spre exemplu, în reforma electorală, care va împiedica alte reforme cu adevărat importante”, notează autorul articolului.

„Mai rău, cel puțin 1 miliard de dolari a fost furat din băncile țării. Moldovenii votează cu picioarele: în 1991 erau 4,3 milioane; acum sunt mai puțin de 3 milioane, se arată în articolul publicat ieri de prestigioasa revistă „The Economist”.

Reprezentanții Guvernului nu au comentat deocamdată, articolul.

Întâlnirea liderilor din Parteneriatul Estic a avut loc în contextul celui de-al V-lea Summit al Parteneriatului Estic, desfășurat zilele acestea la Bruxelles.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub