Televiziunea din Bălți a atacat în judecată compania Moldtelecom din cauza refuzului de a include postul TV în rețeaua de distribuție

Postul de televiziune BTV din Bălți a atacat în judecată compania de stat „Moldtelecom” în legătură cu refuzul, timp de trei ani deja, de a include BTV în rețeaua de distribuție IPTV (televiziunea digitală cu transmiterea datelor prin Internet Protocol).

Televiziunea din Bălți a atacat în judecată compania Moldtelecom din cauza refuzului de a include postul TV în rețeaua de distribuție
(Foto: BTV.md)

După cum a anunțat directorul BTV, Rodica Deleu, administrația postului de televiziune a adresat solicitări operatorului național de cinci ori, dar așa și nu a mai primit niciun răspuns.

Pub

„Considerăm că această tăcere nu este una întîmplătoare, așa cum „Moldtelecom” nu are un motiv formal de a ne refuza distribuirea. De aceea, compania de stat a decis pur și simplu să tacă mîlc”, a declarat Deleu. Directorul postului de televiziune a informat că prima ședință de judecată în dosarul „Televiziunea din Bălți împotriva Moldtelecom” va avea loc pe 4 aprilie.

Trebuie de menționat că BTV este translat de aproape toți operatorii prin cablu, care funcționează în Bălți și în Chișinău, dar motivele din care compania de stat „Moldtelecom” refuză să colaboreze cu cel mai mare post de televiziune regional din țară, care distribuie conținut sută la sută propriu, rămîn necunoscute.

Amintim că, toamna trecută, CCA a refuzat să prelungească licența de emisie în legătură cu trecerea planificată la acel moment a Moldovei la televiziunea digitală. Ulterior însă trecerea la televiziunea digitală a fost amînată pînă în 2020, dar BTV așa și nu a mai primit licența de emisie.

„În situația în care statul ne ia licența de emisie și nu ne include în rețeaua de distribuție prin cablu a companiei de stat „Moldtelecom”, nouă nu ne rămîne altceva decît să presupunem ceea ce este mai rău: în țara, autoritățile căreia vorbesc despre aderarea la valorile europene, are loc o răzbunare cu un post de televiziune necontrolat de partidul de guvernare. Despre aceasta, în viitorul apropiat vom informa misiunile diplomatice și oficiile organizațiilor internaționale acreditate în Republica Moldova”, a declarat Rodica Deleu.

Compania de stat Moldtelecom nu a comentat deocamdată acuzațiile.

Sursa: BTV.MD

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub