Ștefăniță: Ambasada Franței la Chișinău, nevoită să-și schimbe sediul din cauza unei construcții ilegale

Consilierul municipal Ion Ștefăniță susține că Ambasada Franței la Chișinău va fi nevoită să-și schimbe sediul din cauza unei construcții ilegale din preajmă. Potrivit lui Ștefăniță, compania de construcții vizată nu are permisiunea Consiliului Național al Monumentelor Istorice și încalcă normele de drept internațional privind misiunile diplomatice.

De asemenea, Ștefăniță afirmă că misiunea diplomatică a sesizat autoritățile în acest sens, dar fără niciun rezultat. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

Ștefăniță: Ambasada Franței la Chișinău, nevoită să-și schimbe sediul din cauza unei construcții ilegale
(Foto: facebook.com/ Maxim Pulber)

„Organele de drept sunt implicate în construcții ilegale. Nu mai vreau să accept astfel de situații cum se întâmplă la Pârcălab 2 când un agent economic construiește ilegal și misiunea diplomatică franceză este nevoită să plece din această cauză.

Ne-am adresat repetat la Procuratura Generală, iar pe lângă asta cererea a fost expediată şi Serviciului de Informaţii şi Securitate. Nu este normal ca Procuratura Generală să spună că nu este de competența lor sau eu să fiu pus la perete atunci când ridic astfel de întrebări în cadrul Comisiei parlamentare cultură, educație, mass-media”, a declarat Ștefăniță.

Pub

În acelați context, consilierul municipal susține că lucrările de construcţie riscă să afecteze securitatea şi buna funcţionare a misiunii diplomatice.

„În acest caz a funcționat aceeași schemă prin instanța de judecată, atunci când instanța înlocuiește mai multe norme în vigoare și sfidează normele dreptului internațional. Astfel, sunt încălcate două norme, prima fiind cea legată de zona istorică și a doua că acest lucru trebuia coordonat cu reprezentanţa diplomatică, care are dreptul de a se exprima pe seama situaţiei”, a conchis sursa.

Potrivit proiectului, această clădire urmează să aibă 12 etaje. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub