Tânără stabilită de 10 ani în Franța: Moldova mi-a răpit părinții care au murit prematur

Olesea Cazacu Aydin are 35 de ani, este născută la Tiraspol, iar o parte din copilărie a petrecut-o la Cimișlia. După decesul subit al părinților, a plecat la Edineț, iar ultimii ani în Moldova i-a locuit la Bălți. De 9 ani este profesoară de limba engleză în Franța, la Strasbourg, scrie pe blogul ei, jurnalista Elena Robu.

Tânără stabilită de 10 ani în Franța: Moldova mi-a răpit părinții care au murit prematur
Olesea Cazacu Aydin (elenarobu.md)

Dezamăgirile pentru tot ce se întâmplă acasă, în R. Moldova, au făcut-o să lase totul și să plece acolo unde știe că poate fi de folos. Spune cu certitudine că Moldova i-a răpit părinții care au murit prematur din cauza sistemului medical și a corupției.

”Am închis ușa casei din Moldova în 2008. În Moldova lucram ca asistent universitar la catedra de limbă engleză a Universității de Stat ”Alecu Russo” și în calitate de specialist în relații cu publicul în cadrul organizației “Onoarea și Dreptul Femeii Contemporane”. Am dorit o schimbare și fiind o fire imprevizibilă, într-o seară am decis să plec. Premisa nu a fost situația economică, dar dorința de a învăța ceva nou, a vedea ceva nou, a întâlni noi scheme de gândire”, povestește Olesea.

Pub

Pentru viitorul R. Moldova nu își face niciun fel de așteptări. ”Eșecul alegerilor, plus decesul unicului omuleț care îmi mai ținea Moldova în suflet au fost acei factori declanșatori de a pune capăt relației mele cu Moldova”, a mărturisit tânăra.

Despre drumul pe care l-a făcut plecând din R. Moldova, adaptarea în Franța și munca de profesoară de limba engleză la Strasbourg citiți în continuare pe blogul elenarobu.md.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub