Tânăr cu studii în Marea Britanie: Să fim uniți împotriva sistemului de vot mixt

Eugen Camenscic, originar din orașul Taraclia și care tocmai a încheiat studiile de master la Universitatea Cardiff din Marea Britanie, spune, în cadrul unui interviu pentru blogul elenarobu.md, că nu și-ar dori să meargă la alegerile parlamentare din 2018. Tânărul crede că scrutinul poate fi boicotat, dacă toată opoziția va fi unită împotriva sistemului de vot mixt.

Tânăr cu studii în Marea Britanie: Să fim uniți împotriva sistemului de vot mixt
Eugen Camenscic (Facebook)

”Dacă e să fiu sincer, nu vreau să ies la alegerile parlamentare din 2018, pentru că nu vreau să fiu parte a jocurilor celor la guvernare. Schimbarea sistemului electoral are un singur scop – aducerea la putere a partidului lui plahotniuc (special scriu cu literă mică) și a bandiților lui din PDM. Pe de altă parte, nu înțeleg nici partidele din opoziție, care așa cum am înțeles, vor să participe la următoarele alegeri. Aș vrea să văd o abordare mai consistentă și principială din partea lor. Cred că dacă toată opoziția (reală) va fi unită împotriva sistemului de vot mixt, se poate de boicotat aceste alegeri și de schimbat Parlamentul: ori prin revoluție ori prin alegeri, dar în baza sistemului electoral precedent. Altfel riscăm să avem un Parlament la fel ca și acum. Și chiar dacă vor fi acolo reprezentanții opziției, nu cred că vor fi schimbari majore. Pe scurt, nu trebuie de jucat în jocurile impuse de plahotniuc, pentru că el de obicei învinge în aceste jocuri (cum a fost cu alegerile prezidențiale de exemplu)”, a precizat tânărul.

Tânărul mai spune că ceea ce se întămplă acum în Moldova este un fel de genocid modern, ”unde din cauza guvernului criminal și corupt, oamenii sunt nevoiți să plece cu familii întregi”.

Pub

Continuarea pe blogul elenarobu.md.

Interviul integral îl puteți citi aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub