SUA recunoaște că au 2.000 de militari în Siria, de patru ori mai mult decât anunțase Departamentul de Stat

Statele Unite au recunoscut ieri că au 2.000 de militari desfășurați în Siria, de patru ori mai mult decât anunțase Departamentul de Stat cu doar o lună în urmă, a informat EFE.

SUA recunoaște că au 2.000 de militari în Siria, de patru ori mai mult decât anunțase Departamentul de Stat
(Foto: AP)

Numărul nu reprezintă sub nicio formă o creștere a trupelor americane în această țară, ci reflectă o contabilitate mai exactă, le-a declarat ziariștilor purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Rob Manning.

În luna noiembrie, Forțele Armate ale SUA dăduseră asigurări că numărul militarilor lor în Siria se ridica la 503, cu mult sub cifra avansată miercuri de Manning, care a insistat însă că, de fapt, numărul militarilor americani în Siria urmează o "tendință descendentă", după retragerea a 400 de infanteriști marini care au ajutat forțele locale să recucerească Raqqa, fosta capitală de facto a grupării teroriste Statul Islamic.

Pub

Manning a refuzat să specifice dacă cei 400 de infanteriști marini fac parte din contingentul total. "Sunt mai mult sau mai puțin 2.000. Nu dorim să prezentăm efectivele noastre dușmanului", s-a limitat să declare Manning, adăugând că SUA are în Irak 5.200 de militari, cifră care nu diferă de ultimele estimări făcute publice de autoritățile americane.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub