Sturza: Timofti a fost ales la plesneală

Nicolae Timofti a fost ales la plesneală în funcția de președinte, însă este un caz fericit pentru că este o persoană cu foarte multe calități”. Declarația aparține fostului premier al Republicii Moldova, Ion Sturza și a fost lansată în cadrul unei emisiuni la ProTV Chișinău.

Potrivit lui, Timofti nici pe departe nu va fi un președinte marionetă. Cu toate acestea, Sturza nu exclude că liderii AIE vor încerca să-l corupă și să-l atragă de partea sa.
Sturza: Timofti a fost ales la plesneală
Nicolae Timofti, președinte al Republicii Moldova (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Nicolae Timofti poate fi principial și independent. Tentative de a-l apropia s-au făcut de la bunul început. Însă, Timofti nu este o păpușă. El întotdeauna a avut propria poziție. Tentative de a-l corupe vor fi, dar sper că el se va ține de principiul sărac, dar cinstit”,  a subliniat omul de afaceri.

Ex-premierul a mărturisit că propunerea Alianței de a-l înainta pe Nicolae Timofti la funcția supremă în stat a fost pentru el o surpriză. „Este o surpriză pentru mine, asta deși îl cunosc foarte bine pe dlui. Am conlucrat pe vremea când am fost prim-ministru pe partea de reforme. Are o reputație profesională, morală și etică foarte bună. Din păcate, alta este imaginea sistemului din care face parte”, a conchis Ion Sturza.

UNIIMEDIA precizează că la 16 martie a fost ales noul președinte - Nicolae Timofti, care a devenit astfel al patrulea șef de stat al Republicii Moldova.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub