Sturza se ia iarăși de Dodon

„O parte din elita politică sau dintre activiştii din diferite sfere sunt finanţaţi direct sau indirect din Federaţia Rusă. Și acesta nu este un secret, pentru că lucrurile în Federaţia Rusă funcţionează foarte simplu: ei îţi dau bani şi o listă de taskuri, de lucruri pe care trebuie să le faci, să le raportezi, vin banii, vin taskurile şi „executorii” raportează”.

Declarațiile aparțin fostului prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, și au fost lansate în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă.

Sturza se ia iarăși de Dodon
Ion Sturza, ex-premierul RM

„Dați căutare pe ITAR-TASS, numele unui politician moldovean, şi veţi vedea că acolo sunt rapoartele „am executat”. Este foarte regretabil, pentru că chiar aceşti politicieni nu-şi dau seama că ei singuri se implică într-o cursă pentru care vor fi detestaţi de propriii cetăţeni ai Republicii Moldova...”, a nuanțat Sturza, fâcând referire la Igor Dodon.

Fostul premier spune că nu poate înțelege acțiunile liderului PSRM. „Pe mine mă deranjează cum moldovenii noştri, vecinii noştri de mahala, s-au transformat în nişte protagonişti ai unor lucruri profund detestate şi combătute astăzi de opinia publică internaţională. Trebuie să ne debarasăm de aceste formule, chiar dacă avem nişte obligaţiuni financiare. Vreau să vă spun că încerc să fiu responsabil, inclusiv atunci când am vorbit despre Dodon, eu nu am avut doar impresii, sunt lucruri care dovedesc acest fapt, am informaţii. Cum a decis să acționeze ţine de conştiinţa acestui om care va avea o problemă mare să locuiască cu noi în continuare”, a subliniat sursa.

Pub

Potrivit lui, se propagă separatismul, o politică antinaţională, o politică împotriva statului, împotriva moldovenilor. „Pentru mine e un subiect foarte dureros. Atunci când ruşii au anunţat embargoul, am auzit acel interviu faimos al lui Dodon la ITAR-TASS, care justifica cu cifre şi date de ce a făcut şi pentru ce a făcut Federaţia Rusă aceasta, am răbufnit şi am ieşit public să spun că este o limită pentru orice”, a conchis Ion Sturza.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub