Sturza: Creșterea economică cu 5% - o conservare a înapoierii și sărăciei

„Aș fi primul care ar vota împotriva unui Guvern care propune o creștere economică a ţării la nivelul de 3%. Eu nu am nevoie de astfel de Executiv. Iar 5% este o conservare a înapoierii și sărăciei”. Declarațai aparține fostului prim-ministru Ion Sturza și a fost lansată în cadrul unei mese rotunde organizate de ziarul „Kişiniovski obozrevateli” şi site-ul noi.md.

În context, fostul premier a afirmat că Guvernul trebuie să fie foarte ambițios pentru ca să atingă o creștere economică minimă pentru a scoate economia țării din cercul vicios și această creștere trebuie să fie de 8-10% anual.
Sturza: Creșterea economică cu 5% - o conservare a înapoierii și sărăciei
(Foto: ziare.com)

La rândul său, viceprim-ministrul şi ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a numit această prognoză „optimistă”, deşi nu demult ea era „nominală”. „Ne-am reconsiderat previziunile de creştere economică de două ori şi acum, spre regret, suntem la etapa când cifra noastră de creştere economică este de 3,5% în 2012”, a spus ministrul, citat de noi.md.


UNIMEDIA amintește că săptămâna trecută Guvernul a aprobat Planul său de acţiuni pentru anii 2012-2015. Astfel, Executivul își propune până în anul 2015 o creştere economică anuală cu 5%.

Totodată, potrivit ultimului raport al Fondului Monetar Internaţional despre evoluţia economiei mondiale World Economic Outlook, economia RM va creşte în anul 2012 cu 3,5%, iar în 2013 - cu 4,5%.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub