Studiu: Cel puţin 3 din 5 persoane care încearcă să fumeze o ţigară devin dependente

Cel puţin 61% dintre persoanele care încearcă să fumeze o ţigară devin, cel puţin temporar, dependenţi, sugerează rezultatele unui studiu realizat de Universitatea Queen Mary din Londra.

Studiu: Cel puţin 3 din 5 persoane care încearcă să fumeze o ţigară devin dependente
(Foto: descopera.ro)

Descoperirea a fost realizată în urma analizării a 215.000 de participanţi şi furnizează detalii importante cu privire la reducerea experimentării fumatului în rândul adolescenţilor, informează ScienceDaily. 

''Este pentru prima oară când avem dovezi considerabile ce sugerează că o singură ţigară fumată poate provoca dependenţă temporală,'' a declarat profesorul Peter Hajek din cadrul universităţii. ''În cadrul dezvoltării oricărui tip de comportament de dependenţă, tranziţia de la o simplă experimentare la un obicei zilnic este foarte importantă, deoarece în acel moment o activitate recreaţională devine o necesitate compulsivă. Am descoperit că trecerea de la  > la > este extrem de mare. Aşadar ar trebui prevenită în primul rând experimentarea,'' a adăugat el. 

Pub

În cadrul studiului au fost utilizate baze de date din cadrul a opt cercetări realizate în Marea Britanie, SUA, Australia şi Noua Zeelandă. 

Aproximativ 60% dintre participanţi au afirmat că au încercat cel puţin o dată să fumeze, iar 68% dintre participanţi au declarat că au ajuns să fumeze zilnic. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub