Stop Fals: „Incendiul de proporţii” în restaurantul „La Taifas” s-a produs din cauza... greşelilor de proporţii ale jurnaliştilor

Ieri dimineață câteva portaluri au publicat știri că arde restaurantul „La Taifas” din Chișinău. Publika.md a titrat: Incendiu de amploare în capitală! Arde un restaurant”, iar Sputnik.md anunța:Incendiu în centrul Capitalei, flăcări în clădirea în care se află un vestit restaurant”. În realitate, pompierii au fost chemați nu la restaurantul „La Taifas”, ci la un local situat în imediata apropiere - pub-ul „Eric the Red” unde a ars grăsimea din hota de la bucătărie, scrie stopfals.md

Stop Fals: „Incendiul de proporţii” în restaurantul „La Taifas” s-a produs din cauza... greşelilor de proporţii ale jurnaliştilor
(Foto: stopfals.md)

Informaţia a fost preluată de mai multe portaluri, însă nimeni nu a contactat proprietarul restaurantului pentru afla detalii despre incendiu. Abia după ce proprietarul însuși a telefonat câteva din redacții, acestea au completat știrile care dezinformau, mai scrie sursa citată. 

Nicolae Chiroșca, proprietarul restaurantului „La Taifas” a precizat pentru portalul Stopfals.md că pompierii au fost chemați la pub-ul aflat alături de restaurant, dar nu de ei. ”Lângă restaurantul nostru este un pub și acolo, afară, de lângă ventilator ieșea fum. Dar nu a fost foc, a fost doar fum, probabil de la un scurtcircuit. La puțin timp însă am văzut în presă că restaurantul nostru arde. Nimeni nu ne-a contactat să concretizeze. Au scris informații neverificate. Noi nu trăim în Mozambic, puteau veni aici să vadă sau măcar să ne telefoneze. Scrie cineva ceva pe un gard, și ei repetă. Dar este așa sau nu este așa? Nu au procedat corect”, se indignează proprietarul restaurantului. Imediat după ce a văzut informațiile mediatizate, un angajat al restaurantului a publicat imagini video din interiorul clădirii pentru a arăta că locul este intact și că acolo nu a fost nici un incendiu.

Pompierii au fost chemați la pub-ul „Eric the Red” care se află la aceeași adresa cu restaurantul. Administratoarea pub-ului „Eric the Red” care se află la aceeași adresă cu restaurantul „La Taifas”, ne-a confirmat că pompierii au fost chemați de un angajat al acestui pub, însă nu a fost nimic grav, iar pub-ul nu a fost închis.

Că nu a fost nimic grav, a confirmat și Liliana Pușcașu, şefa Serviciului de presă la Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă. Ea a specificat pentru Stopfals.md că, de fapt, nu a fost un incendiu, ci s-a aprins grăsimea din hota de la bucătărie, iar încăperile clădirii nu au fost afectate.

UNIMEDIA amintește că la restaurantul „La Taifas”, un incendiu a izbucnit cu mai bine de doi ani în urmă și a acoperit o suprafață de pe 400 de metri pătrați.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub