Citește toate știrile la acest subiect

(stop cadru) PL propune ca 2018 să fie anul „Unirii” și să se creeze o comisie specială. Lupu: „O să începem noi să indicăm unde trebuie să fie PL-ul și unde nu”

Fracțiunea Partidului Liberal a propus astăzi în cadrul ședinței ca anul 2018 să fie declarat anul „Unirii”. De asemenea, au propus și crearea unei comisii pentru elaborarea unui plan de acțiuni dedicate Centenarului Marii Uniri, din care să facă parte fracțiunile PL, PLDM, PDM și PPEM.

„Suntem convinși că prin aceasta vom contribui la perpetuarea idealului sfânt al înaintaților noștri și vom demonstra că împărțim cu România aceeași indentitate, limbă și valori.

Propunem și crearea unei comisii speciale pentru elaborarea unui plan de acțiuni dedicate Centenarului Marii Uniri, iar din această comisie să fie reprezentați fracțiunile: PL, PDM, PLDM și PPEM”, a declarat Alina Zotea.

Pub

Democratul Marian Lupu s-a arătat deranjat că PL propune crearea unei comisii excluzând fracțiunile Partidului Socialiștilor și Partidului Comuniștilor. 

„Vreau să fac o scurtă remarcă la cele spuse de colega noastră. Fiecare fracțiune este în drept să-și promoveze ideile, proiectele, dar vin cu o rugăminte. Nicio fracțiune din această sală nu este în drept să indice sau să decidă pentru altă fracțiune să intre sau să nu intre în componență. Pe mine nu mă interesează ce gândiți. Ăsta este dreptul fracțiunii, pe care motiv, măcar să propuneți în fiecare zi această idee, partea a doua, rog s-o omiteți. Fiind că dacă n-o să opriți acest lucru, o să începem noi singuri să indicăm unde trebuie să fie PL-ul și unde nu trebuie să fie”, a declarat Lupu.

Ulterior, Alina Zotea i-a dat replică deputatului spunând că „Nu există un stat democrat pentru că indicați unde să stea o fracțiune și unde nu”.

Propunerea a acumulat un număr insuficient de voturi, de aceea propunerea nu a fost inclusă pe ordinea de zi.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub