(stop cadru) Deputatul Bejan vrea laptop-uri în Parlament. Candu îi explică cum să folosească computerul

Suportul de hârtie pe care sunt printate proiectele de lege în Parlament, nu mai e comod deputaților. Astăzi la ședința Legislativului, deputatul liberal Valerian Bejan l-a întrebat pe speakerul Candu, când deputații vor avea laptop-uri, pentru a nu mai veni cu foi la ședințe.

(stop cadru) Deputatul Bejan vrea laptop-uri în Parlament. Candu îi explică cum să folosească computerul
(Colaj: UNIMEDIA)

„Dnule președinte, noi avem e-guvernare, avem introducerea produsului electronic peste tot, dar noi, deputații, continuăm să venim cu-n teanc de hârtii de documente în sala plenului. Când o să avem și noi niște laptop-uri, ca se ne putem folosi de laptopuri pe suport electronic, nu pe suport de hârtie”, l-a întrebat liberalul Bejan pe Candu.

Speakerul însă i-a explicat cum poate accesa site-ul Parlamentului și vedea proiectele de lege direct din computer.

Pub

„Achiziționați un calculator, din bani persoanali, statul nu oferă. Nu în baza tichetelor, alea-s pentru produse alimentare. După ce cumpărați calculatorul, vă puneți un soft licențiat, după care acolo există browser de internet. Accesați www.parlament.md, deschideți, și acolo există „proces legislativ”. Faceți click și vor apărea mai multe ferestruici, vedeți ordinea de zi unde este numărul proiectului și data. Introduceți nr. proiectului și data și veți vedea o surpriză mare, este un proiect de lege, și acel proiect de lege de pe purtătorul dvs. electronic poate fi discutat și nu aveți nevoie de hârtie”, ia răspuns cu haz Andrian Candu.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub